Moduri inedite pentru a folosi deodorantul. Nici nu ai fi crezut că îți poate fi de un real folos și în alte scopuri

Monika Baciu |
Data publicării:
deodorantul - FOTO: Freepik@Anastasia Kazakova@1cE_@eclipsephotostock
deodorantul - FOTO: Freepik@Anastasia Kazakova@1cE_@eclipsephotostock

Deodorantul poate fi folosit în mai multe moduri inedite. Află cum te ajută acest obiect de îngrijire personală.

Deodorantul este un obiect esențial în viața noastră de zi cu zi.  Poate că ești în grabă să ajungi la muncă, dar niciodată nu uiți să aplici un deodorant înainte de a ieși din casă. Majoritatea dintre noi avem deodorante acasă; este unul dintre produsele noastre de igienă personală cele mai esențiale.

Toți știm cât de neplăcut poate fi o zi călduroasă, iar sânii tăi nu scapă de căldură. Aplică puțin deodorant chiar sub sâni pentru a evita transpirația. Pe o zi călduroasă, zona de sub sâni poate deveni un adevărat focar de transpirație. Deci, fă-le un favor și aplică puțin deodorant pentru a menține zona curată și uscată pentru mai mult timp. Acest lucru va preveni și ca sutienul tău să nu se înmoaie în transpirație.

Vezi și: 3 cancere greu de depistat: simptomele se confundă cu alte boli. Cum știi dacă ai aceste 3 cancere

Evită mirosurile neplăcute la picioare

Deodorantele nu opresc doar mirosurile de sub brațe. Le poți folosi și pentru a evita mirosurile de la alte zone ale corpului. Poți să aplici deodorant pe picioare, deoarece au tendința de a transpira la fel de mult ca sub brațe.

Și picioarele mirositoare pot fi foarte greu de tolerat! Așa că aplică generos deodorant pe picioare. Poți chiar să mai pulverizezi un pic în pantofi pentru măsuri suplimentare pentru a evita mirosurile neplăcute.

Un alt motiv pentru a folosi deodorant pe picioare este prevenirea apariției bătăilor cauzate de umiditatea din pantofi, potrivit Style Craze.

Vezi și: Infecțiile nosocomiale, boală curată în spitale. Adrian Wiener: Se trage la nimereală, sunt subdeclarate. Vizitatorul nu are de unde să aducă bacterii multirezistente

Menținerea ochelarilor în poziție

Poate deveni foarte enervant când ochelarii tăi alunecă mereu de pe față din cauza excesului de ulei și transpirație. Cine are timp să îi ajusteze constant? Iată o soluție pentru asta - aplică puțin deodorant antiperspirant pe ochelari înainte să îi pui. Nu mai alunecă ochelarii.

Poți să mergi în soare cu încredere, fără să îți faci griji că ochelarii tăi vor cădea.

Tratarea coșurilor

Poți să pulverizezi deodorant antiperspirant pe coșuri și chiar pe punctele negre pentru a-ți curăța porii. Acum, poți să lupți împotriva acelor coșuri și să îți menții pielea uscată și fără roșeață.

Controlul părului nesupus

O zi caldă și umedă aduce multe probleme care cauzează iritații. Indiferent cât timp îți petreci aranjându-ți părul, odată ce ieși în soare, totul se strică. Soarele ne face să transpirăm, ceea ce duce la aspectul gras al părului.

Și cu transpirația acoperind fruntea, firele de păr încep să se lipească. Totul poate fi evitat prin aplicarea unui pic de deodorant, în special în jurul gâtului și frunții. Acest lucru va preveni lipirea părului și va rezolva problema.

Vezi și: Dezordinea, impact asupra sănătății. Ce se întâmplă dacă nu reușești să aduni toate lucrurile din casă. Efectul nebănuit pe care îl are asupra creierului

Calmează iritațiile de la bărbierit

Toată lumea știe că o iritație de la bărbierit este cea mai rea chestie. Face pielea să fie mâncăioasă și dureroasă. Și, să nu mai vorbim de cât de urât arată! Vara ne cere să fim lipsiți de păr pentru a evita transpirația excesivă. Dar, pe cât de mult ne place să purtăm rochii cu bretele și scurte în vreme umedă, bărbieritul este o sarcină dificilă din cauza efectelor sale ulterioare.

Poți evita asta prin simplul fapt de a pulveriza zona bărbierită cu un deodorant antiperspirant sau chiar cu un roll-on. Acest lucru va menține zona netedă și fără iritații.

Salvatorul pentru machiaj

Indiferent cât timp petreci aplicându-ți machiajul, o zi călduroasă îl poate distruge. Căldura și umiditatea sunt cei mai mari dușmani ai machiajului, ducând la ștergere. Pentru a evita să arăți ciudat cu machiajul unsuros și șters, aplică un strat subțire de deodorant pe zona T și pe alte zone unde transpiri.

Folosește un deodorant solid antiperspirant pentru a obține un aspect uscat și mat.

Vezi și: Antibiorezistența, "la nivel de gripă, TBC și HIV/SIDA la un loc". Wiener: România este pe primul loc în Uniunea Europeană

Colțul plăcut al dulapului

Dulapul tău este adesea plin cu prea multe haine și poate că miros a închis din cauza lipsei de ventilație. Cu toate acestea, poți lăsa întotdeauna un bețișor de deodorant în dulap sau poți pulveriza din când în când pentru a avea un dulap cu miros plăcut. Acest lucru poate lăsa chiar și o aromă dulce pe hainele tale, care va rămâne chiar și după ce le porți.

Așa că, acum știi ce poate face un deodorant, nu te vei mai uita la el în același mod. Folosește-l în cel mai bun mod posibil și înconjoară-te cu o aromă plăcută. Folosirea unui deodorant este foarte igienică și te menține proaspăt chiar și în zilele umede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel