Moleculă cu efecte în COVID-19, blocată în vamă de 4 zile! Streinu-Cercel: Încep să mă satur de birocrație!

Dana Lascu |
Data publicării:
Spital, tratament. Foto: print screen CCTV
Spital, tratament. Foto: print screen CCTV

Prof dr Adrian Streinu-Cercel spune că o nouă moleculă care are efecte benefice în COVID-19 e blocată în vamă de patru zile. „O vreau pentru pacienții noștri”, a spus medicul. 

Prof dr Adrian Streinu-Cercel spune că un medicament care în alte țări a dat rezultate a fost adus de un s ponsor și în România, dar că acesta este blocat în Vama București pentru că sunt întârziate toate chichițele birocratice care trebuie îndeplinikte pentru ca molecula să poată fi acceptată în România și administrată pacienților cu COVID-19. 

„Am folosit, în tratamentul pacienților cu COVID-19, tot felul de scheme, unele au folosit, altele n-au folosit. Am avut decese, și ne pare rău și ne plânge sufletul după fiecare pacient pe care îl pierdem. Este groaznic să pierzi un stfel de pacient, mai ales când te chinui zile și săptămâni cu el. Dar încercăm să aducem și alte medicamente. De exemplu, de 4 zile stă în Vama București o moleculă pe care am adus-o și nu putem să o scoatem de acolo. Din varii considerente, evident care sunt considerente de tip birocratic! Încep să mă satur și de birocrația asta, pe cuvântul meu! Într-o astfel de situație, toată lumea ar trebui să pună pixul pe hârtie și să spună „unde trebuie să semnez? Semnez acuma!” Nu! Că nu e ordinul cutare, că nu e nu știu ce... (...) Și încep să obosesc! Credeți-mă! (...) Este un medicament împotriva noului coronavirus, adică a lui SARS-Cov-2! Și stă în Vamă! Adică un sponsor, a adus-o în vamă și nu poate să o treacă pentru că nu are evident autorizație de punere pe piață! N-are autorizație de punere pe piață nici parțială, nici definitivă, asta înseamnă că tu doctor dacă o folosești și se întâmplă ceva cu pacientul, adică se prăpădește, mai pe românește, poate să vină oricine să te acuze că ai folosit o moleculă care nu este înregistrată în mod oficial pe teritoriul țării. Pentru asta trebuie semnătură, pentru că este acces la molecule salvatoare de viață, și există legislație pentru așa ceva. Ei, și noi stăm și tărăgănăm cu această legislație. (...) Evident că cred în ea, pentru că altfel nu spuneam persoanei respective să o aducă, că nu sunt dus cu capul! Adică sunt o serie de date științifice folosite de ceilalți care au făcut-o și aș dori să pot și eu să beneficiez de ea s-o dau pacienților noștri. (...) Sunt țări care folosesc această moleculă, sigur că da, că altfel dacă nu erau nu aveam de unde să știm să o aducem. Ea a fost folosită în partea de est a planetei, urmează să încercăm și noi, în zilele următoare, să ajungă la noi în spital și cu toate actele în regulă!”, a explicat Adrian Streinu-Cercel, la Antena3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel