Molecule noi compesate pentru copiii cu afecțiuni hematologice și oncologice

Dana Lascu |
Data publicării:

În ședința de astăzi, Executivul a aprobat o Hotărâre de Guvern care prevede extinderea prescrierii la copii, a două molecule cuprinse în Lista de medicamente compensate și gratuite, destinate tratamentului în purpura trombocitopenică imună idiopatică, a anunțat Ministerul Sănătății. 

În ședința de luni, Executivul a aprobat o Hotărâre de Guvern care prevede extinderea prescrierii la copii, a două molecule cuprinse în Lista de medicamente compensate și gratuite, destinate tratamentului în purpura trombocitopenică imună idiopatică.

Protocoalele pentru ele sunt în dezbatere publică

Astfel, medicii pediatri hematologi pot prescrie aceste medicamente copiilor cu vârsta de peste 1 an în baza protocoalelor de prescriere elaborate de către comisia de specialitate a Ministerului Sănătății. Protocoalele se află în transparență decizională și vor fi în curând aprobate.

De asemenea, actul normativ aprobat astăzi de Guvern prevede și posibilitatea prescrierii în ambulatoriu a medicației de suport pentru copiii cu afecțiuni oncologice și hematologice de către medicii pediatri cu competență/atestat în oncologie sau hematologie. Până în prezent medicația de suport putea fi prescrisă doar de către medici cu dublă specialitate.

Sunt măsuri menite să îmbunătățească tratamentul, evoluția și calitatea vieții copiilor cu afecțiuni hematologice sau oncologice. De asemenea, în cazul micuților pacienți era nevoie de un acces mai facil la tratamentele de suport acordate în ambulatoriu", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel