Monica Pop, dezvăluire după a 5-a operație de cancer: Uitați-vă ce se poate întâmpla într-un spital de stat

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Monica Pop - Foto: captură Antena 3
Monica Pop - Foto: captură Antena 3

Monica Pop a făcut noi dezvăluiri despre cea de-a 5-a operație de cancer. Ce s-a găsit în abdomen și ce complicații post-operatorii a avut. Cum arată, de fapt, o secție e Terapie Intensivă. Monica Pop, uimită de Spitalul Fundeni.

Medicul Monica Pop a făcut noi declarații după ce a fost operată pentru a 5-a oară de cancer.ț

"Știe toată lumea, am vorbit public adesea de boala mea, am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite ("boală letală, boală necruțătoare, boală neiertatoare" etc), în loc de a fi informați corect că e o boală foarte severă, dar tratabilă, și nu de puține ori, vindecabilă!

Eu supraviețuiesc de ani în urma unui cancer de colon, cu 4 operații până acum (și... mai urmează), tratamente chimioterapice variate, etc.

În afară de perioadele de spitalizare pentru operatii, am mers mereu la lucru din ziua următoare externării. Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu!

M-am tratat numai în România, exclusiv, atât operator cât și ca medicație oncologică! Inclusiv acum!

Chiar aș fi avut ce să spun! Și din punct de vedere fizic, dar și psihologic! 

Foarte important: să facă tratament dar, să nu intrerupa activitatea, să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc!

De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici, de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare!", a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook, recent.

RO Vaccinare, despre David Popovici: A avut încredere în medicină, s-a vaccinat! Datorită vaccinului anti-COVID a rămas sănătos

Monica Pop, noi dezvăluiri despre a 5-a operație. Ce probleme post-operatorii a avut și ce cuvinte de laudă are pentru medicii care i-au dat încă o șansă la viață

 

"A apărut o mică recidivă sub tratament, dar asta este boala - boală severă și gravă, dar de stăpânit. Vă dați seama, când am auzit că trebuie o nouă intervenție chirurgicală - a cincea - și mai ales că sunt și eu medic și știu foarte bine ce înseamnă pentru chirurgi să opereze un abdomen cu patru operații în antecedente.

Acolo sunt niște aderențe foarte greu de ajuns în zona respectivă și știam foarte bine cât este de greu - și pentru ei, și pentru mine. Am depășit lucrul acesta, ce să fac, nu am avut de ales și am ales, și bine am făcut, Spitalul Fundeni, despre care nu știam nimic.

Ce am scris este real și incredibil. Uitați-vă ce se poate întâmpla într-un spital de stat, nu unul privat, condusă secția respectivă de anestezie și terapie intensivă de un medic prof. dr. Dana Tomescu, care nu este o persoană foarte publică, dar este senzațional ce a făcut acolo. Eu nu pot să cred. Vorba aia, eu tot timpul am fost o apărătoare a colegilor mei și mulți dintre noi am făcut tot ce am putut ca să fie bine pentru pacienți, dar ce am văzut acolo este cu totul ieșit din comun, credeți-mă", a declarat Monica Pop, miercuri seara, într-o intervenție la Antena 3.

3. -imagine fara descriere- (monica-pop--dezvaluire-despre-dupa-a-5-a-opertie-de-cancer-uitati-va-ce-se-poate-intampla-intr-un-spital-de-stat-2_18664200.jpg)

Foto: Facebook Dana Tomescu

Cum arată, de fapt, o secție e Terapie Intensivă, la Spitalul Fundeni

 

Medicul are numai cuvinte e laudă la adresa medicilor și a personalului din spitalul în care a fost tratată de această dată. Deși este vorba de un spital de stat, condițiile pe care le-a întălnit acolo sunt greu de egalat.

"M-am internat marți dimineața și după o oră m-au pus pe masa de operații. Domnul prof. Irinel Popescu și dr. Grigorie, nu am cuvinte să vă spun despre comportamentul lor. Și bineînțeles că eu simțeam starea de tensiune, nu știu dacă ei recunosc lucrul acesta, dar eu simțeam pentru că sunt un pacient greu, operația a durat patru ore, iar când m-am trezit din anestezie am simțit că sunt la NASA. Nu mi-a venit să cred, pentru că noi suntem obișnuiți ca o secție de Terapie Intensivă să fie așa cum știm toți: paturi multe unul lângă altul, separate printr-un paravan. Aici erau numai rezerve din sticlă, pereți din sticlă, vedeai tot ce se întâmplă afară, cu un management pe care n-am crezut  că-l voi vedea vreodată în țara asta și în general.

1. -imagine fara descriere- (monica-pop--dezvaluire-despre-dupa-a-5-a-opertie-de-cancer-uitati-va-ce-se-poate-intampla-intr-un-spital-de-stat-1_79654800.jpg)

Foto: Facebook Irinel Popescu

Nu există cuvinte de mulțumire pentru oamenii aceștia.

Deci: pereți din sticlă, toate cadrele medicale intrau numai cu mască, halat, mănuși, bonetă, papuci, niciunul doar în halat. Acolo fiecare pacient are asistent personal, dacă sunt mai mulți pacienți atunci un asistent la 2 - 3. E incredibil așa ceva. Face tot ce trebuie făcut, analize de două ori pe zi, tratamente, tot. Rezervele astea aveau de toate, erau dotate cu paturi moderne cu toată aparatura necesară.

Eu am rămas în reanimare pentru că am avut niște probleme post-operatorii, nu grave, dar de ventilație pulmonară, am avut saturația de oxigen mai mică și puțină insuficiență hepatică.

Dacă puteți să credeți că într-un spital de stat, într-o secție de anestezie și terapie intensivă, mi-a putut pune drenaj limfatic, ca la spa, pentru că aveam niște edeme la picioare", a mai spus medicul. 

"Boala a mușcat din nou! Dar are dușmani puternici în medicii români și în mine!

 

A apărut iar ceva... Șoc! După ani! Colega mea, doamna Prof. Dr. Rodica Anghel, după mine cel mai bun medic onco-radioterapeut, a decis clar și sec: Operație! A 5-a! Am ales, cu inima strânsă de ce mă așteaptă iar, Institutul Clinic Fundeni! Nu am mai fost decât o singură data acolo pentru câteva ore.

Nu știam mare lucru. Dar am ales așa pentru mâinile măiastre ale Prof. Dr Irinel Popescu pentru performanțele sale chirurgicale uriașe și pentru aparatura de înaltă clasă de care știam că dispune! Alegerea mea a fost excelentă, mult peste așteptări!... mai multe despre experiența celei de-a 5-a operații, citește mai departe AICI.

Monica Pop: "Ați dovedit că se poate. Meritați să știe toți cei care dau cu răutate și cu noroi în sistemul nostru de sănătate, ce ați putut face acolo!"

Cum a aflat Monica Pop că are cancer

 

Monica Pop și-a deschis sufletul și a dezvăluit cum a aflat că are cancer. Medicul a recunoscut că a avut câteva simptome, însă nu le-a dat prea mare importanță.

"Tipul de neoplazie pe care am avut-o eu este un cancer de colon. Am avut simptome în sensul că aveam intermitent, cam la două luni, niște crampe destul de puternice, care mă țineau o zi

N-am dat importanță, că am zis că sigur e un colon iritabil pentru că mă tratam ca pentru un colon iritabil și mergea, deci era bine. Și cu toate acestea s-a întâmplat așa. Pe urmă am avut un șoc puternic. (…)

Și am avut un stres îngrozitor, dar când am ajuns la spital, colegul respectiv a zis:„Monica, ești foarte-foarte albă la față. Du-te și fă ceva'. Eram ca o coala de hârtie. A doua zi de dimineață a început peritonita", a povestit în urmă cu ceva timp Monica Pop, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel