Moșii de vară. SUPERSTIȚII: ce se întâmplă dacă plouă azi

Adisa Codruț / 19 iun 2021 / 09:35
Ploaie  FOTO: pixabay
Ploaie FOTO: pixabay

Moșii de vară se sărbătoresc sâmbătă, 19 iunie. Azi, în biserici se oficiază Liturghii pentru pomenirea celor dragi care nu mai sunt. 

Moșii de vară. Tradiția spune că de Moșii de vară, sărbătoare care cade azi, sâmbătă, 19 iunie, se oficiază Sfinte Liturghii, urmate de slujbe de pomenire generală a tuturor rudelor noastre trecute la viaţa veşnică, moşii şi strămoşii familiei. Azi se dă pomană colivă sau colaci unși cu miere, dar și vase și căni din lut umplute cu cireșe, vin, apă sau lapte cu orez/

De Moșii de vară se pomenesc toţi strămoşii şi moşii din familii la slujba de parastas care se săvârşeşte în toate bisericile, la finalul Sfintei Liturghii.

Tradiția din popor spune că de Moșii de vară, seara, nu este bine să mergi la fântână sau să treci printr-o răscruce de drumuri izolată, fiindcă se spune că pe acolo trec duhurile rele. Și ar fi bine ca în noaptea Moșilor de vară să dormi acasă.

Se mai zice că dacă plouă în ziua Moşilor de Vară, recolta anului va fi foarte bogată, arată DC News.

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy