De ce e mai bună apa de ploaie decât cea de la chiuvetă pentru plantele tale

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Plantă după ploaie  FOTO: DC Medical
Plantă după ploaie FOTO: DC Medical

Plantele iubesc apa de ploaie deoarece are un pH similar cu solul preferat. Aceasta nu a fost tratată cu nicio substanță chimică.

Apa de ploaie este naturală și e preferata plantelor de grădină. Aceasta are un pH între 5 și 5,5, cea de la chiuvetă – până la 8,5. În schimb, plantele de grădină, majoritatea dintre ele, preferă un sol un pic acid, cu un pH între 5,5 și 6,5, de aceea adoră apa pluvială. Iar chimicalele din apa de la chiuvetă, tratată să fie alcalină ca să nu erodeze țevile de canalizare, se adună în pământ de-a lungul timpului și nu sunt deloc pe placul florilor și legumelor.

Dacă apa de ploaie are contact cu găinaț de pasăre sau frunze putrezite din burlan, ea se va îmbogăți cu substanțe nutritive și va funcționa asemeni un fertilizant natural pentru plante, scrie cumsa.ro.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel