Mutații COVID. Avertismentul OMS: vaccinurile sunt extrem de puternice, dar trebuie să luăm măsuri să prevenim

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinurile COVID. Foto: PIxabay
Vaccinurile COVID. Foto: PIxabay

Reprezentanții OMS susțin că ar putea apărea pe viitor un moment când ”vom avea o constelație de mutații COVID în care vaccinurile își vor pierde eficiența”.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au declarat luni, 21 iunie, că tulpina indiană a COVID ar fi mai rezistență la vaccinurile apărute pe piață, dar serurile anti-coronavirus pot preveni decesele și formele severe ale bolii.

”Vestea bună este că până acum funcționează încă împotriva variantei Delta. Ar putea veni un moment când vom avea o constelație de mutații în care vaccinurile își vor pierde eficiența, de asta vrem să prevenim infecțiile. Din nou, vaccinurile sunt extrem de puternice, dar trebuie să luăm măsuri să prevenim”, a declarat epidemiologul Maria Van Kerkhove, reprezentant OMS. 

Specialistul a mai subliniat ca persoanele să se imunizeze cu ambele doze de vaccin anti-COVID, arată realitatea.net.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel