Narcis Copcă, manager Spitalul Sf. Maria: Suntem vânați, dar nu abandonez decât cu picioarele înainte

Adisa Codruț / 16 feb 2020 / 19:39
Dr Narcis Copcă. Foto: Antena3
Dr Narcis Copcă. Foto: Antena3

Managerul Spitalului Sf. Maria, Narcis Copcă, a explicat, într-un interviu, că trăim într-o societate care „vânează” medicii. 8 transplanturi pulmonare și 52 de ficat s-au făcut în spitalul condus de el.

„Cea mai grea lovitură pe care o primesc zilnic este lipsa de grijă pe care o văd la statul român față de orice ține d evaloare, orice ține de protecție a sănătății oamenilor, orice ține, să spun așa, de o protejare a elitelor. Le simțim zilnic, sunte zilnic supuși unor proceduri absolut inumane, ascultați la telefoane, reclamați, târâți în sedii de miliție. (...) Eu și familia, copilul, am fost ascultați, interceptați, nici nu vreau să știu de unde vin aceste lucruri. Singur, s-au clasat toate acestea, pentru că nu intră în obiceiul meu să calc pe lângă lege", a explicat dr Narcis Copcă, într-o emisiune la Antena3.

8 transplanturi pulmonare și 52 de ficat

La Spitalul Sf Maria se fac și multe transplanturi de ficat, pe lângă cele 8 pulmonare realizate, a arătat chirurgul.

„Echipa de la acest spital este de sine stătătoare și operează transplant hepatic, am făcut îndeajuns de multe, 52. (...) Eiu și colegii mei ne-au pregătit la Hanovra”, a spus dr Narcis Copcă.

Întrebat de crede că propunerilor medicilor nu sunt ascultate, că nu sunt băgate în seamă de cei care au frâiele în mâncă, medicul a replicat scurt.

„De dimineață până seara, treaba acestei societăți este să ne vâneze. Ați văzut, un primar care se ocupa de sănătate cum a fost vânat. Vă mărturisesc că Oprescu mie mi-a spus cu luni înainte că e ascultat și i se înscenează ceva. Și până la urmă i-au dat de cap. (...) Eu nu mă las, pentru că e în afara concepției mele, a genei mele să abandonez, și nu abandonez decât cu picioarele înainte ideile pe care le am", a declarat managerul, duminică, la emisiunea „De-a viața ascunselea".

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy