NATRII IODIDUM (131 I) - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

NATRII IODIDUM (131 I) – prospect. Acțiune: Radioemițătorul beta-gamma (131I) este captat în tiroidă și încorporat activ în sinteza hormonilor tiroidieni. Emisia de radiații beta are un efect radiobiologic distructiv asupra țesutului tiroidian afectat.

NATRII IODIDUM (131 I) – prospect:

Denumiri comerciale: IODURĂ DE SODIU (131 I), MONIYOT-131, THERACAP 131, THYROTOP-131 38-7400 MBQ 

Forma: Capsulă în cutie metalică sigilată cu 1 container de plumb conținând 1 capsulă de uz terapeutic, Soluție orală de uz terapeutic

Indicații: Tratamentul hipertiroidismului: boală Graves, adenom hiperfuncțional, gușă difuză non-imunogenă. Tratamentul carcinomului tiroidian: ablație a țesuturilor tiroidiene reziduale după o intervenție chirurgicală pentru neoplasm tiroidian, tratamentul recidivelor și metastazelor

Contraindicați: Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți; sarcină sau alăptare; în cazul în care pacientul nu oferă un consimțământ oral sau scris pentru examinarea cu radionuclizi; pacienți cu disfagie, stricturi esofagiene, gastrită activă, eroziuni gastrice și ulcer gastroduodenal; pacienți cu suspiciune de motilitate gastro-intestinală redusă; Contraindicație relativă: pacienți cu vârsta sub 18 ani, cu excepția cazului în care necesitatea și importanța tratamentului depășesc riscul asociat cu expunerea la radiații.

Atenție!: Administrarea de doze mari de iod radioactiv poate duce la pericol semnificativ asupra mediului si asupra familiei pacientului sau publicului larg, în funcție de nivelul de radioactivitate administrată. Trebuie luate măsuri de precauție adecvate în ceea ce privește activitatea radioactivă eliberată de către pacienți, pentru a evita orice contaminare.

Reacții Adverse: Greață, vărsături, dureri abdominale, durere generalizată, edem facial, edem periferic și generalizat, exantem, prurit, urticarie, angioedem, bufeuri, inflamație la nivelul gâtului, inflamație a glandelor salivare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel