Nelu Tătaru: Avem în jur de 1.390 de paturi la ATI; vom operaționaliza încă 280

Dana Lascu |
Data publicării:
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în perioada următoare vor fi operaționalizate încă 280 de paturi la terapie intensivă în 24 de spitale.

„Noi avem un număr în jur de 1.390 de paturi la terapie intensivă, avem 1.132 de pacienți la terapie intensivă, mai avem în operaționalizare încă 280 de paturi de la 24 de spitale, operaționalizarea lor făcându-se între 7 și 21 de zile”, a spus Tătaru, duminică, după ce a vizitat împreună cu președintele Klaus Iohannis, Institutul Clinic Fundeni.

Ministrul a precizat că există o evaluare parțială cu privire la deficiențele constatate în spitale.

„Avem niște rezultate parțiale în care atât noi, cât și cei de la ISU sau ANMDMR, în funcție de deficiența constatată, am făcut un program de conformare urmând să avem evaluarea la încă 14 zile. (...) Vorbim de evaluarea fiecărui circuit în secțiile de ATI de care se ocupă Ministerul Sănătății prin Inspecția de Stat, ministrul va face un raport separat la tot ce înseamnă circuite electrice, precum și ce va face ANMDMR pentru aparatură și circuitele de gaz”, a arătat demnitarul.

Nelu Tătaru a menționat că a fost informat duminică dimineața cu privire la incendiul de la Spitalul CFR din Cluj și a indicat că cei care dețin spitale departamentale trebuie să facă aceleași evaluări ca și Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel