Nelu Tătaru, despre ce a făcut ca să nu se infecteze de COVID-19: ASTA se întâmpla în fiecare seară

Adisa Codruț |
Data publicării:

Nelu Tătaru a vorbit despre modul în care s-a protejat în timpul vizitelor la spilalele din teritoriu, unde erau focare de COVID-19 

Ministrul Sănătății a vorbit, într-o emisiune Tv, despre momentele în care a mers în vizită la spitalele din teritoriu, inclusiv cel din Suceava, unde, la vremea aceea, erau focare de COVID-19. Acesta spune că a și uitat de câte ori a fost testat pentru noul coronavirus. 


„Dacă eu, ca ministru al Sănătății, nu dădeam un exemplu sau un semnal de luptă, cred că lumea ar fi judecat altfel momentul. Am fost în aceste focare, luându-mi măsuri de precauție minime, o mască și păstrând distanța. Mănușile erau omniprezente și în fiecare seară, la fiecare întoarcere a mea din teritoriu urmam anumite proceduri, nebulizări, dezinfectări, băi. Poate lumea nu știe sau nu își închipuie ce însemna să faci în fiecare seară acest lucru, acasă, unde stăteam în izolare”, a povestit ministrul la DIGI 24. 

Cum se proteja?

„Veneau echipe care dezinfectau, mă dezbrăcam, puneam toate hainele într-o cameră goală, începea nebulizarea, eram dezinfectat inclusiv eu, făceam baia, urma o oră sau două, că nu era etanșeitate, în care respirai un aer, în care seară de seară te gândeai ce faci a doua zi, dar nu te gândeai la expunere decât prin precauțiile pe care le luai. Și asta se întâmpla în fiecare seară, pentru că plecam în fiecare zi”, a povestit ministrul Nelu Tătaru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel