Nelu Tătaru, semnal de alarmă! Transportul în comun, focar de COVID

Dana Lascu / 27 oct 2020 / 08:58
Purtatul măștii în tren este obligatoriu. Foto: Pixabay
Purtatul măștii în tren este obligatoriu. Foto: Pixabay

Transportul în comun, mai ales cel de navetiști, dar și evenimentele private sunt două dintre cele mai importante locuri unde se petrece infectarea cu coronavirus, a arătat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Noi avem o transmitere. Focarele COVID-19 se dezvoltă apoi în comunitate, în transmitere liberă. Sunt locuri unde se produce infectarea – și, din evaluările noastre, sunt evenimente private, transportul în comun de navetiști sunt cele mai importante – și sunt locuri unde se fac focarele, unde merg acești oameni care coboară din acele autobuze, acei oameni care se întorc de la acele evenimente”, a sppus Nelu Tătaru, la B1 TV. 

Problema e că oamenii din locurile menționate nu poartă mască de protecție și nici nu respectă distanța fizică recomandă de medici în pandemie, spune ministrul. 

„Aici intervine partea a doua, în care cineva trebuie să verifice aceste lucruri, iar conform Legii 55, avem Poliție, Poliție locală, Jandarmi, DSU și Pompieri", a subliniat Nelu Tătaru.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy