New York. Declarațiile lui Trump au dublat numărul intoxicațiilor cu dezinfectanți

Donald Trump, președintele SUA.  Foto: printscreen conferință Casa Albă
Donald Trump, președintele SUA. Foto: printscreen conferință Casa Albă


Centrul pentru Controlul Toxicității din New York anunță că s-a dublat numărul de apeluri primite cu privire la expunerea la produse chimice de uz casnic, după ce președintele Donald Trump a sugerat că introducerea unui dezinfectant în corp ar putea fi o cale de a combate noul coronavirus.

În următoarele 18 ore după ce președintele Americii a făcut declarația tulburătoare, Centrul a primit 30 de apeluri ce reclamau diverse cazuri de expunere la produse de curățenie de uz casnic, unele inclusiv pe bază de clor, relatează postul local al NBC.

Niciunul dintre cele 30 de apeluri primite nu a dus la deces sau spitalizare.

Declarațiile lui Donald Trump au stârnit o mulțime de reacții din partea oficialilor din domeniul sănătății, politicieni, dar chiar și persoane din anturajul președintelui american, care au ieșit public pentru a avertiza populația că nu trebuie să facă ceea ce a sugerat președintele și nu trebuie în niciun caz să ingereze sau să injecteze dezinfectant, înălbitor sau orice alt produs chimic de uz casnic.

Un fabricant de produse de uz casnic chiar a emis un comunicat de presă prin care solicită publicului să nu consume produsele.

Ulterior, președintele Trump a spus că este „sarcastic" cu comentariile sale, dar și-a scurtat în mod deosebit conferința de presă de vineri seara, fără a pune întrebări.

Ulterior, Trump a decrarat că a fost „ironic" în acea declarație, însă a refuzat să răspundă la întrebările din partea jurnaliștilor din cadrul conferinței de vineri seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel