Noi DECIZII pentru a combate al TREILEA val de COVID-19: Ne aflăm într-un moment periculos

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că sistemul de sănătate al Ungariei va rezista presiunii în creştere exercitată de valul trei al pandemiei de COVID-19, pentru că va intensifica procesul de vaccinare cu noi tranşe de doze de vaccin, informează Reuters.

Câteva ţări central-europene luptă să-şi menţină serviciile de sănătate pe linia de plutire în condiţiile în care pandemia de coronavirus se răspândeşte rapid pe teritoriul lor, iar Slovacia a cerut ajutorul partenerilor din UE.

"Ne aflăm într-un moment periculos", a avertizat Orban, care le-a cerut cetăţenilor să se înregistreze pentru vaccinare. "După aceea, dacă putem combate al treilea val, putem redeschide ţara", a adăugat el.

Pașaport de vaccinare

În condiţiile în care joi au avut loc livrări importante de doze de vaccin chinezesc şi rusesc care să ajute la efortul de vaccinare, Budapesta speră să imunizeze 1,2 milioane de persoane până la începutul lui martie şi 2,5 milioane dintre cei 10 milioane de cetăţeni ai săi până la începutul lui aprilie, a declarat Viktor Orban la radioul public.

Guvernul de la Budapesta a anunţat că Ungaria va lansa un paşaport de vaccinare în următoarele săptămâni, însă detaliile legate de un astfel de demers sunt încă neclare, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel