Noi REACȚII ADVERSE după rapel. Ce a raportat DSP Timiș

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech

Reprezentanții DSP Timiș au raportat noi reacții adverse după rapel, în ultimele 24 de ore.

După administrarea celei de-a doua doze de vaccin împotriva COVID, în ultimele 24 de ore, reprezentanții DSP Timiș au anunțat două tipuri noi de reacţii adverse la rapel. Este vorba de amorţeli faciale şi furnicături, manifestate în 15 minute după vaccinare.

Potrivit sursei citate, de la începutul campaniei, în judeţ s-au administrat 35.426 de doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 şi s-au înregistrat 93 de reacţii adverse de intensitate scăzută spre moderată. Este vorba de durere la locul administrării, mialgii, subfebrilităţi, cefalee, reacţie urticariană remisă imediat, prurit, somnolenţă remisă în 15 minute, salt tensional remis, la o persoana hipertensivă şi anxioasă, febră de 38,5 grade remisă, episod diareic, astenie, vertij şi uşor edem al buzelor-remis, greaţă şi vomă, ageuzie (pierderea gustului) şi anosmie (pierderea mirosului) remise după patru zile, reacţie de tip anafilactic tratată de la primele semne şi care s-a remis imediat, amorţeli faciale şi furnicături, ambele remise în cele 15 minute de supraveghere post-vaccinală), potrivit Agerpres.

Cele mai multe doze de vaccin au fost administrate, de la debutul campaniei, la Spitalul Judeţean Timişoara (6.961), urmat de Spitalul CFR Timişoara (4.556) și Spitalul Municipal Timişoara (3.374).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel