NOU coronavirus descoperit! Are anticorpi care ANULEAZĂ Covid-19

DCMedical Team |
Data publicării:

Un nou coronavirus a fost descoperit în sângele a cinci lilieci care locuiau într-o peșteră din Thailanda.

Cercetătorii spun că descoperirile lor sugerează o „mare probabilitate ca originea COVID-19 să provină de la lilieci”, care provoacă în prezent pandemia globală.

Descoperirea lor extinde zona în care au fost găsiți virusuri înrudiți la o distanță de 4.800 km.

Acest lucru înseamnă că virusurile înrudite ar putea fi prezente la animale din Japonia, China și Thailanda, au spus cercetătorii într-un raport publicat în Nature Communications.

În lucrare, cercetătorii spun că virusurile "cu un grad ridicat de legătură genetică cu Sars-CoV-2 sunt prezente pe scară largă la lilieci în multe regiuni din Asia".

Dar, din fericire, nu se crede că noul coronavirus poate infecta oamenii, deoarece nu se poate lega de receptorul ACE2 de pe celulele umane, deși Covid-19 poate.

Autorii spun că noul coronavirus dezvoltă abilitatea de a infecta celulele umane după ce au fost transmise mai întâi într-o gazdă intermediară, cum ar fi un pangolin.

Virusul izolat, numit RacCS203, este strâns legat de codul genetic al SARS-CoV-2, prezentând o similaritate de 91,5% în genomul lor, spun cercetătorii.

De asemenea, este strâns legat de izolatul RmYN02 găsit la lilieci în Yunnan, China.

Ei spun că anticorpii au reușit să neutralizeze virusul pandemic, ceea ce este o dovadă suplimentară că SARS-COV-2 circulă în Asia de Sud-Est.

Rezumatul lucrării spune: „Secvențe de genom întregi au fost obținute de la cinci lilieci independenți într-o peșteră thailandeză care produce un singur izolat (numit RacCS203), cel mai legat de izolatul RmYN02 găsit în Rhinolophus malayanus (liliecii de potcoavă malaezieni) din Yunnan, China.

„Această lucrare a identificat un coronavirus suplimentar la lilieci despre care se crede că este legat de tulpina SARS-CoV-2, care provoacă în prezent pandemie umană.", a declarat profesorul Martin Hibberd, de la London School of Hygiene & Tropical Medicine. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel