Nou focar de coronavirus la un centru pentru bătrâni: 11 persoane infectate

Angela Sabău / 07 sep 2020 / 16:24
Nou focar de coronavirus
Nou focar de coronavirus

Un nou focar de coronavirus s-a înregistrat în Maramureș, la un centru social pentru persoane vârstnice. Au fost identificate 11 cazuri pozitive, 10 beneficiari și un angajat.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să comunice confirmarea a 11 cazuri pozitive la  Centru social pentru persoane în vârstă din comuna Coroieni, fiind vorba despre 10 beneficiari și un angajat.  Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. Persoanele beneficiare confirmate au fost izolate în centru. Contacții direcți au fost carantinați în centru, dar și la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. S-a procedat la dezinfecția centrului social. De asemenea, au fost dispuse măsurile specifice pentru protecția beneficiarilor și a  personalului angajat din centru. Persoanele confirmate din centru vor fi internate în spital. Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, le reamintim cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, purtarea măștii de protecție în spațiile deschise stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor”, arată CJSU Maramureș. 
Centrul social a fost focar, este carantinat, dar n use impune carantinarea localității. Rata incindenței este de 5.99 la Coroieni, calculata pe o perioada de 14 zile. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy