Nou tratament pentru pacienții cu carcinom hepatocelular avansat: Atezolizumab / Bevacizumab

Dana Lascu |
Data publicării:
Un nou medicament aprobat de FDA
Un nou medicament aprobat de FDA

Combinația de Atezolizumab / Bevacizumab a fost aprobată de FDA pentru tratamentul pacienților cu HCC (carcinom hepatocelular) avansat, a anunțat AGMP - Asociația de Genetică și Medicină Personalizată.

Combinația de atezolizumab (Tecentriq) și bevacizumab (Avastin), aprobată de FDA pentru tratamentul pacienților cu HCC (carcinom hepatocelular) avansat, a demonstrat o activitate clinică și siguranță comparabile față de sorafenib (Nexavar) la pacienții în vârstă și tineri, cu carcinom hepatocelular netratat anterior, nerezecabil (HCC), în conformitate cu rezultatele fazei 3 a studiului IMbrave150 care a fost prezentat la Congresul Mondial 2020 privind cancerul gastro-intestinal, a anunțat AGMP - Asociația de Genetică și Medicină Personalizată, pe pagina sa de Facebook.

„Rezultatele susțin utilizarea combinației atezolizumab și bevacizumab ca un nou tratament chiar și în rândul adulților mai în vârstă cu HCC nerezecabil care nu au primit tratament sistemic anterior”, dr Daneng Li, profesor asistent clinic la Departamentul de Oncologie Medicală și Cercetări Terapeutice la City of Hope, a spus într-o prezentare în timpul Congresului.

IMbrave150 este primul studiu randomizat în faza 3, în peste un deceniu, care a demonstrat o îmbunătățire semnificativă din punct de vedere statistic și din punct de vedere clinic a OS (overall survival) comparativ cu sorafenib la pacienții anterior netratați cu HCC nerezecabile.

În studiu, pacienții au fost randomizați 2: 1 până la 1200 mg de atezolizumab intravenos plus 15 mg / kg de bevacizumab la fiecare 3 săptămâni față de 400 mg de sorafenib de două ori pe zi. Tratamentul a fost administrat până la pierderea beneficiului clinic sau a toxicității inacceptabile.

Rezultatele principale ale studiului au arătat că varianta de combinație a dus la o reducere de 41% a riscului de progresie sau deces al bolii (HR, 0,59; IC 95%, 0,47-0,76; P <0,001) și o reducere de 42% a riscului de deces față de sorafenib în această administrare (HR, 0,58; IC 95%, 0,42-0,79; P <0,001). De asemenea, au fost raportate întârzieri semnificative din punct de vedere clinic în deteriorarea funcționării și calității vieții raportate de pacient (QOL).

Rezultatele studiului au servit drept bază pentru aprobarea FDA din mai 2020 a combinației pentru tratamentul pacienților cu HCC nerezecabile sau metastatice care nu au primit terapie sistemică anterioară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel