Nouă alertă de coronavirus în România: un tânăr a ajuns la UPU cu simptome ale infectării

Adisa Codruț |
Data publicării:
Teste coronavirus       FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua
Teste coronavirus FOTO: printscreen Agenția Chineză Xinhua

O nouă alertă de coronavirus a apărut în România, la Reșița, unde un tânăr care a ajuns noaptea trecută la Urgențe pare să aibă simptome ale infectării.

Alertă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, unde a ajuns noaptea trecută un tânăr cu simptome de coronavirus. Potrivit radioresita.ro, se pare că tânărulș este asistent medical în Germania, unde ar fi îngrijit o familie cu această boală la clinica în care îşi desfăşura activitatea în Germania.

„Este vorba despre un tânăr în vârstă de 25 de ani care lucrează ca asistent medical în Germania şi care pe perioada 25 ianuarie-5 februarie a îngrijit 4 pacienţi confirmaţi cu coronavirus. În data de 7 februarie a ajuns la Reşiţa la familie.

Ieri a prezentat febră, motiv pentru care s-a prezentat la Spitalul din Reşiţa de unde a fost îndrumat rapid către compartimentul nostru amenajat în acest sens aici la Timişoara, noi l-am izolat, intră în definiţia de caz de suspiciune cu coronavirus, s-au recoltat analizele care au fost trimise la Bucureşti şi mâine vom afla şi rezultatele acestor analize.

Este clinic cu stare generală bună, nu a mai făcut febră şi are o uşoara simptomatologie pulmonară şi este sub strictă observaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţiose din Timişoara, Virgil Musta, pentru sursa citată, care mai arată că membrii familiei și câțiva prieteni cu care a fost încontact de la întoarcere vor fi izolați pentru două săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel