Noul coronavirus, cu ce e diferit în România față de restul țărilor. Explicații, conf dr Daniela Pițigoi

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Covid-19
Covid-19

Conf dr Daniela Pițigoi a vorbit, la o dezbatere online a DC Media Group, despre cu ce e diferit noul coronavirus în România.

La o dezbatere online a DC Media Group, conf dr Daniela Pițigoi, medic primar epidemiolog, a explicat de ce numărul de cazuri de infecție cu coronavirus crește mai încet în România față de alte țări. 

”În România, probabil, în mediul rural, dacă distanțarea socială este respectată vom avea mai puține cazuri. Deocamdată, noi avem cazuri de import și cazurile în cadrul contacților acestor cazuri venite în special din Italia, Israel și Spania. Sunt persoane tinere, mobile, probabil și din acest motiv cazurile sunt încă cu simptomatologie ușoară și nu am înregistrat niciun deces. Important este să păstrăm și să respectăm măsurile. Și populația trebuie să înțeleagă că noi, autoritățile, medicii ne zbatem degeaba dacă ei nu vor respecta ceea ce recomandăm. Cred că în aceste zile organizarea, disciplina, calmul, solidaritatea sunt elementele cheie și, în același timp, informarea din surse sigure. Să respectăm ce ne spun autoritățile”, a subliniat specialistul în epidemiologie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel