Noul coronavirus va fi sezonier, precum gripa. Avertismentul specialiștilor

Dana Lascu |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Oamenii de știință din China spun că noul coronavirus nu va dispărea complet, ci va deveni un virus cu circulație sezonieră, așa cum este gripa, spre exemplu.

Cercetătorii chinezi cred că acest lucru se va întâmpla, în principal, din cauza persoanelor asimptomatice, care vor răspândi noul coronavirus fără să știe, notează NY Post.

„Aceasta este foarte probabil să devină o epidemie care va co-exista mult timp cu oamenii, va deveni sezonieră și va fi susținută în corpurile umane", a declarat Jin Qi, directorul Institutului de Biologie Patogenă din China.

COVID-19, probabil, nu va fi eradicat, precum a fost verișorul său SARS acum aproape două decenii, deoarece unele persoane care au virusul nu prezintă semne și simptome, ceea ce înseamnă că se poate răspândi în tăcere.

Acest lucru face ca SARS-CoV-2 să fie greu de conținut, spre deosebire de primul SARS, care a fost eradicat prin carantină, a declarat luni un grup de oameni de știință chinezi.

Între timp, zeci de cazuri asimptomatice continuă să apară în China, în ciuda faptului că Beijingul susține că a reușit să controleze răspândirea virusului.
Guvernele țărilor lumii și cercetătorii sunt pe cale să se pună de acord că virusul nu va dispărea, indiferent de măsurile drastice pe care le-au luat, aici intrând și carantina sau izolarea la domiciliu, care afectează deja grav economia mondială, susțin experții.

Peste toate, oamenii de știință chinezi, și nu numai, spun că nu au găsit dovezi potrivit cărora lunile mai calde ale verii ar urma să contribuie la încetinirea răspândirii virusului, așa cum au tot afirmat unii lideri politici, precum Donald Trump.

„Virusul este sensibil la căldură, dar atunci este expus la 56 de grade Celsius [sau 132 de grade Fahrenheit] timp de 30 de minute, iar vremea nu va fi niciodată atât de fierbinte", a spus Wang Guiqiang, directorul Departamentului pentru Boli Infecțioase de la Spitalul Universității Peking.

„Deci, a nivel global, chiar și în timpul verii șansele ca virusul să se răspândească mai încet sut foarte mici", a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel