Noul manager al Spitalului Județean Timișoara vrea reînființarea bucătăriei

Noua conducere a Spitalului Județean Timișoara intenționeze să reînființeze bucătăria în cadrul unității medicale.
Spital, bucătărie. Noul manager al Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat, pentru AGERPRES, că doreşte reînfiinţarea bucătăriei în cadrul unităţii, pentru ca mâncarea să ajungă caldă la pacienţii internaţi, în cel mult o jumătate de oră de la preparare, după ce serviciul a fost externalizat către o firmă privată, în anul 2006. El spune că nu are obiecţii la adresa firmei de catering privind calitatea meniului, dar vrea suplimentar să le creeze pacienţilor şi personalului abonat la viitoarea cantină un spaţiu de relaxare şi de socializare antistres.
"Fiind vorba despre un spital cu peste 400 de paturi, doresc să readuc cantina în spital, aşa mi se pare normal, ca mâncarea să fie preparată în spital. Asta nu exclude posibilitatea de a fi tot o firmă de catering, nu neapărat să angajăm din nou personal, ci tot o firmă profesionistă, dar care să gătească hrana aici, să avem un spaţiu atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici, infirmiere, asistente, care să poată să şi socializeze în timpul mesei. Avantajul va fi că mâncarea este pregătită şi servită chiar şi în mai puţin de 30 de minute, angajaţii au loc de socializare şi destresare. Este un lucru pe care mi-l doresc şi care este apreciat de toţi, de la pacienţi la medici. În toate spitalele moderne din Occident şi din SUA este un astfel de loc în spital", a afirmat Raul Pătraşcu, potrivit Agerpres.
Spital, bucătărie. Ce mănâncă managerul
El a explicat că, potrivit protocolului încheiat cu firma de catering, zilnic soseşte la spital câte o porţie în plus, gratuit, inclusiv din meniurile dietetice, aleasă aleatoriu, pe care el o degustă. Raul Pătraşcu a dezvăluit că meniul său preferat este şniţelul din carne de pui cu piure de cartofi şi varza călită, dar nu a mai ajuns la aceste "bunătăţi" de peste două săptămâni, întrucât nu el este cel care alege meniul supus testării. Toate meniurile au la bază recomandările nutriţionale ale medicilor spitalului.
"Eu mănânc zilnic la prânz aceeaşi mâncare pe care o servesc pacienţii. O fac tocmai ca să testez calitatea mâncării care ajunge pe masa pacienţilor. Porţia aceea este prinsă în protocol. Dar este aşa de bună, încât chiar dacă ar trebui plătită, aş plăti-o. (...). Avem o procedură foarte clară, respectăm normativele Ministerului Sănătăţii şi anume că hrana trebuie preparată cu cel mult 30 de minute înainte de a ajunge la pacienţi; ea vine proaspătă şi caldă, în caserole de unică folosinţă, sigilate. Sunt mulţumit cu calitatea mâncării, personal nu am avut probleme şi nu am avut plângeri din spital", a detaliat Raul Pătraşcu.
În vara anului 2006, conducerea Spitalului Judeţean Timişoara a externalizat serviciile de cantină din cadrul instituţiei, activitatea fiind preluată de o firmă particulară. Conducerea de atunci spunea că soluţia este mai avantajoasă, iar meniul, mai bun. Pentru amenajarea bucătăriei instituţiei, la standarde europene, investiţia necesară se ridică la aproximativ 700.000 de lei.
-
-
Restricția fluxului sanguin accelerează dezvoltarea cancerului30.08.2025, 16:03
-
Ce spune circumferința gâtului despre sănătatea ta30.08.2025, 14:37
-
-
-
-
-
-
-
Creștere îngrijorătoare a cazurilor COVID-19 în România25.08.2025, 22:31
Victimele accidentelor, despăgubite în funcție de leziuni. Cât PLĂTEȘTI dacă faci accident. Vezi AICI codul leziunilor și AMENDA
Adio card de sănătate. CNAS, ANUNȚ pentru toți românii: Scăpăm de hârtie. Vom avea card electronic de sănătate direct în buletin
Adio card de sănătate și buletin simplu, adio rețete și hârnii. Când apare cardul electronic.
MS, clarificări privind folosirea testelor pe bază de salivă în școli: Nu trebuie pregătire medicală ca să le utilizezi
Analize gratuite pentru persoanele peste 40 de ani. Andrei Baciu: Sunt decontate până la 3 consultații pe an. Descoperit în stadiu incipient, cancerul poate fi tratat
Lista serviciilor medicale gratuite pentru persoanele de peste 40 de ani. Andrei Baciu, despre ce analize se recomandă după 40 de ani.
1.200 de pacienți COVID-19 au fost consultați, într-o lună, la centrele de evaluare ambulatorie doar din spitalele Primăriei Capitalei
Condiția ca un pacient să se trateze în străinătate. Celebrul formular E112. Vlădescu: Firul roșu. Pentru români nu era foarte convenabil, dar era mai bine decât deloc
Bugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu 30 de milioane de lei
Care este diferența dintre CAS și CASS. Cât trebuie să plătească românii pentru sănătate și pensie
Ce sunt și care e diferența dintre CAS și CASS.
Lege promulgată: Asiguratul care îngrijește un pacient bolnav de cancer are dreptul la 45 de zile de concediu și indemnizație!
Alexandru Rafila: La testarea COVID în școli, un copil din 100.000 era infectat; măștile FFP2 ar putea deveni obligatorii în România
Alte 6.639 de flacoane de Remdesivir, distribuite în spitalele din țară
CNAS: Începând cu 1 martie, serviciile medicale se acordă cu obligativitatea semnării cu cardul pacientului
CNAS, schimbare importantă de la 1 martie.
CNAS - condițiile în care asigurații pot beneficia de vaccinuri pe bază de prescripție electronică
Condițiile în care asigurații pot beneficia de vaccinuri pe bază de prescripție electronică utilizată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.