NU lua aceste pastile înainte de a te vaccina anti-COVID-19. Pericolul la care te expui

Urmează să te vaccinezi anti-COVID-19, dar nu prea știi ce efecte adverse vei avea, așă că iei un analgezic chiar înainte de imunizare. 

Decizia nu este una tocmai corectă, susține Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA. Agenția spune că nimeni nu trebuie să ia medicamente pentru durere, cum ar fi Advil, înainte de vacccinul COVID-19. 

De ce?

Este posibil ca administrarea unui analgezic înainte de a primi vaccinul să ducă la o „scădere a răspunsului la anticorpi”, a explicat dr. Gregory Poland, directorul Grupului de cercetare a vaccinurilor de la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota.

Deși șansele unui răspuns imun diminuat nu sunt cu adevărat cunoscute, Polonia a spus că este mai bine să suferi efectele secundare decât să risci ca vaccinul să fie mai puțin eficient.

„După administrarea vaccinului, dacă cineva dezvoltă simptome, poate lua medicamente, însă nu înainte”, a spus el. 

„Simptomele sunt tranzitorii, se rezolvă de la sine, nu indică faptul că ceva nu merge bine”, a precizat dr. Poland.

CDC avertizează, de asemenea, împotriva administrării de antihistaminice precum Zyrtec sau Claritin înainte de a primi vaccinul COVID-19, "deoarece ar putea masca debutul sau dezvoltarea reacțiilor alergice", a adăugat dr. Gregory Poland, scrie WEBMD

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel