Nu toată lumea trebuie să poarte mască de protecție. Poate deveni o sursă de infecție

Coronavirus
Coronavirus


Miljana Grbic - reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății în România a explicat cine trebuie să poarte măști de protecție.

 

Odată cu depistarea noului coronavirus în România, tot mai mulți oameni și-au făcut provizii de măști de protecție, în încercarea de a ține boala la distanță. Miljana Grbic - reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății în România, spue însă că nu toată lumea trebuie să poarte aceste măști.

"Nu toată lumea trebuie să poarte mască. Organizația Mondială a Sănătății are o recomandare: persoanele care au simptome de boală respiratorie acută, adică tușesc, strănută, le curge nasul, ei sunt cei care ar trebui să poarte mască, pentru a-i proteja pe cei din jur. Apoi, personalul sanitar ar trebui să poarte mască atunci când intră în camera pacientului, când oferă tratamentul persoanelor cu probleme respiratorii, dar și persoanele care au grijă de membri ai familiei, deci nu doar la spital, ci și în alte locuri sau acasă. Acestea sunt categoriile de persoane care ar trebui să poarte mască. Nu se recomandă ca toată lumea să le folosească, din două motive. În primul rând, masca poate deveni o sursă de infecție, dacă nu este folosită corect. În al doilea rând, folosind masca poți avea sentimentul de siguranță, care este fals, poți simți că ești protejat și poți uita de alte măsuri, care sunt cruciale, precum igiena mâinilor. Când am spus că masca poate deveni o sursă de infecție", a spus Miljana Grbic - reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății în România, într-un interviu acordat Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel