O anumită grupă de sânge ar putea avea ceva protecție împotriva noului coronavirus

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Probe de sânge
Probe de sânge


Rezultatele preliminare ale unui studiu în curs de desfășurare sugerează că persoanele cu o anumită grupă de sânge pot avea o anumită protecție împotriva noului coronavirus.

În aprilie, imediat după începerea pandemiei, compania americană  de testare genetică 23andme a început să folosească serviciile sale de testare pentru a ajuta oamenii de știință să înțeleagă mai bine modul în care genetica poate juca un rol în motivul pentru care unele persoane care contractează coronavirusul nou, SARS-CoV-2, dezvoltă infecții severe în timp ce alții prezintă doar simptome ușoare sau moderate sau nu au deloc simptome.


Luni, compania a făcut publice rezultate preliminare ale studiului care a implicat peste 750.000 de participanți.

 

„Datele preliminare de la studiul genetic în curs de desfășurare  par să ofere mai multe dovezi pentru importanța tipului de sânge al unei persoane - determinat de gena ABO - în diferențele în susceptibilitatea la virus”, a declarat compania într-un comunicat de presă (link direct)

 

Potrivit studiului, grupa de sânge O poate avea o anume protecție împotriva noului coronavirus. De fapt, rezultatele timpurii indică faptul că persoanele cu grupa  sânge  O au între 9 și 18 la sută mai puține șanse  să se infecteze cu COVID-19, în comparație cu celelalte tipuri de sânge.

 

Rezultatele timpurii ale studiului sunt în conformitate cu alte studii care au analizat modul în care tipul de sânge al unei persoane poate juca un rol în sensibilitatea la virus.

De exemplu, un studiu  (link direct) din China, care a fost publicat în martie, a constatat, de asemenea, că cei cu grupa de sânge O pot fi mai rezistenți la SARS-CoV-2, în timp ce persoanele cu grupa sânge  A, ar putea avea mai multe riscuri.

 

 

Cele patru grupe de sânge

Există patru grupe principale de sânge, iar acestea sunt determinate de genele pe care le moștenești de la părinți

Cele patru grupuri principale sunt definite de sistemul ABO:

grupa sanguină A - are antigeni A pe globulele roșii cu anticorpi anti-B în plasmă
grupa sanguină B - are antigeni B cu anticorpi anti-A în plasmă
grupa sanguină O - nu are antigen, ci anticorpi anti-A și anti-B în plasmă
grupa sanguină AB - are atât antigeni A și B, dar nici anticorpi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel