O femeie din Israel a ars bancnote de 3.000 de euro de teama să nu se îmbolnăvească de COVID

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bani. Foto: Pixabay
Bani. Foto: Pixabay

O femeie de 74 de ani, din Israel, a ars bancnote în valoare de 3.000 de euro de frică că ar putea ua infecția COVID de pe acestea.

O femeie în vârstă de 74 de ani din Israel, care se temea că ar putea contracta COVID-19 de pe bani, a pus mai multe bancnote într-un vas cu înălbitor pe care l-a introdus în cuptorul cu microunde, a declarat joi Banca Naţională, informează DPA. Bancnotele, în valoare de aproape 2.900 de euro, au luat foc.

Prin această procedură, femeia, care este administrator de proprietate, a vrut să dezinfecteze banii primiţi de la chiriaşii săi, a explicat ea într-o scrisoare trimisă băncii. ''Mă simt foarte vinovată pentru că nu sunt banii mei, iar eu sunt un cetăţean onest, care nu a distrus niciodată bani'', a precizat ea în scrisoare.

Femeia a trimis băncii peste 70 de bancnote. Angajaţii băncii au examinat bancnotele şi, după ce au constat că acestea erau reale, au decis să le înlocuiască. Amir Spernovich de la Departamentul pentru numerar al băncii a explicat că ''bancnotele din Israel conţin filamente de fier care pot lua foc în cuptorul cu microunde''.

Potrivit experţilor în domeniul sanitar, probabilitatea de a contracta coronavirusul prin atingerea bancnotelor sau a monedelor este foarte redusă. Un purtător de cuvânt al băncii a declarat că instituţia financiară înlocuieşte în fiecare an mii de bancnote deteriorate. ''Însă, până în prezent nu am avut un caz în care bancnotele să fie gătite'', a spus el, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel