O mamă a renunțat la transplantul de rinichi ca să-i ofere fiicei sale a doua șansă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Urologie, nefrologie, rinichi
Urologie, nefrologie, rinichi

O mamă a renunțat la transplantul de rinichi, la care era programată, după ce a descoperit că fiica sa suferă de aceeași afecțiune medicală ca și ea. Rinichiul pe care soțul urma să-l doneze va ajunge la fetiță, nu la mamă.

Bec Vallee, o mamă de 31 de ani, din Queensland, Australia, urma să primească de la soțul ei un rinichi și era programată pentru transplant când a aflat o veste cumplită. Fiica sa suferă de aceeași problemă medicală ca și ea. Iar ca să-i ofere micuței o a doua șansă la viață, mama a decis să refuze rinichiul de la soț. Fetița are abia doi anișori.

Bec Vallee a aflat la 11 ani că are o boală de rinichi. Mai târziu, mama ei i-a donat un rinichi, dar corpul lui Bec Vallee l-a respins. Astfel, tânăra de 31 de ani a fost nevoită să facă tratament de dializă renală trei zile pe săptămână, timp de șase ore de fiecare dată. Acesta a fost momentul când soțul s-a oferit să-i doneze un rinichi. Câteva zile mai târziu, cuplul a aflat că fetița lor are aceeași afecțiune și că micuța va trăi aceeași dramă prin care trece acum mama.

”A fost unul dintre acele momente care schimbă totul în viața ta și nu este ceva ce vreun părinte vrea să audă. Am realizat că viitorul pe care îl va trăi copilul meu, poate să fie ceea ce trăiesc eu acum. (...) Amândoi am căutat interesele copilului nostru și ne-am dorit binele pentru a-i oferi cele mai bune oportunități posibile. (...) Am avut a doua mea șansă deja o dată și știu ce înseamnă să pot experimenta acel dar al vieții de la un părinte”, a afirmat mama.

Aceasta se va alătura listei de așteptare a donatorilor de organe care cuprinde aproape 2.000 de alți australieni, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel