O nouă mutație britanică a COVID. Oficial: continuăm testarea efectelor vaccinului

Adisa Codruț |
Data publicării:

Specialiștii britanici anunță că au descoperit o nouă mutație a COVID care trezește îngrijorări deoarece și ea suferă mutații și ar diminua protecția oferită de vaccinurile împotriva coronavirusului.

O nouă tulpină a COVID a fost descoperită prima dată în regiunea Kent, Marea Britanie, și stârneşte îngrijorări întrucât la rândul ei suferă mutaţii, putând diminua protecţia oferită de vaccinurile anti-COVID-19. ”Ceea ce este preocupant în legătură cu aceasta este că varianta 1.1.7 care circulă de mai multe săptămâni şi luni începe să sufere mutaţii din nou şi să dobândească noi mutaţii care ar putea afecta modul în care noi combatem virusul în ce priveşte imunitate şi eficacitatea vaccinurilor'', a spus Sharon Peacock, directoarea programului britanic de supraveghere genetică (COVID-19 Genomics UK consortium), pentru BBC. 

Mutaţie, identificată prima dată în oraşul englez Bristol, a fost calificată drept ''Variantă Preocupantă'' (Variant of Concern) de către Grupul consultativ privind virusurile noi şi emergente (New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group). Consilierului ştiinţific al guvernului britanic, Patrick Vallance, susține că varianta descoperită la Bristol are una dintre aceleaşi mutaţii ale variantei coronavirusului descoperită în Africa de Sud. 

Au fost descoperite până în prezent 21 de cazuri de COVID-19 cu această variantă care are mutaţia E484K, survenită în proteina Spike a virusului, aceeaşi modificare observată la variantele coronavirusului din Africa de Sud şi Brazilia. Există până în prezent trei variante majore ale coronavirusului SARS-CoV-2 care îngrijorează cercetătorii: varianta sud-africană, cunoscută ca 20I/501Y.V2 sau B.1.351, cea britanică, denumită 20I/501Y.V1 sau B.1.1.7, şi varianta braziliană, denumită P.1, potrivit Agerpres.

Cele două vaccinuri anti-COVID-19 autorizate până în prezent în Marea Britanie, Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca, oferă protecţie împotriva variantei britanice a coronavirusului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel