O nouă tranșă de vaccinuri anti-COVID ajung mâine în România. Cum sunt distribuite

Florina Pop |
Data publicării:
Vaccinul COVID produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul COVID produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech

Autoritățile anunță că marți, 29 decembrie, vor ajunge în România 140.400 de doze de vaccin anti-COVID. 

Circa 140.400 de doze de vaccin anti-COVID, produse de companiile farama Pfizer și BioNTech, vor sosi marți, 29 decembrie, în România cu avionul. Pe aeroportul Otopeni din București vor sosi în jurul orei 7.50, iar apoi vor fi transportate cu mașini de firma producătoare la centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași.

În jurul orei 11.00, alte două aeronave vor ateriza pe aeroporturile din Timișoara și Cluj- Napoca, iar dozele de vaccin vor fi transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timișoara și Cluj.

”Vaccinurile vor fi transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă. Cantitățile de vaccin vor fi distribuite astfel: București: 40.950 de doze; Iași: 25.350 doze; Cluj-Napoca: 29.250 doze; Constanta: 8775 doze; Craiova: 12.675; Brașov: 12.675; Timișoara: 10.725”, se arată într-o informare oficială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel