O singură doză de anticorpi ar putea elimina virusul HIV la nou-născuți

HIV
HIV


O singură doză de tratament pe bază de anticorpi poate preveni transmiterea HIV de la mamă la bebeluș, sugerează un studiu. Rezultatele sunt publicate în revista Nature Communications.

Cu toate acestea, este esențial momentul în care este administrată această doză unică. Studiul a constatat că nou-născuții de maimuțe macaci nu au dezvoltat forma de HIV, numită SHIV, când au primit o combinație de doi anticorpi la 30 de ore după ce au fost expuși la virus, notează Eurekalert.

Întârzierea tratamentului până la 48 de ore, pe de altă parte, a făcut ca o jumătate din macaci să dezvolte SHIV atunci când li s-au administrat patru doze mai mici din același cocktail de anticorp. În comparație, studiul a descoperit că animalele care au primit tratamentul actual cu HIV - medicamente antiretrovirale - au eliminat SHIV atunci când au început un regim de trei săptămâni al terapiei respective la 48 de ore de la expunere.

„Aceste descoperiri promițătoare ar putea însemna că bebelușii născuți din mame HIV-pozitive pot încă să combată HIV cu mai puțin tratament", a spus autorul studiului, Nancy Haigwood, doctor, profesor de patobiologie și imunologie în Oregon Health & Science University School. de Medicină, precum și director la Centrul Național de Cercetare a Primatului Oregon la OHSU.

Aceasta este prima dată când o doză unică de anticorpi neutralizanți pe scară largă, dată după expunerea virală, a fost utilă pentru a preveni infecția cu SHIV la nou-născuții maimuțelor. Cercetările anterioare ale Haigwood, Ann Hessell, Ph.D. și alții au arătat patru doze de anticorpi începute la 24 de ore de la expunere au împiedicat infecția cu SHIV, toți cei 10 dintre puii primatelor din acest studiu neavând virus SHIV timp de șase luni. Ambele studii au utilizat o combinație de doi anticorpi numiți PGT121 și VRC07-523.

Noul studiu sugerează, de asemenea, că un curs mult mai scurt de terapie antiretrovirală administrată după expunerea la virus ar putea preveni transmiterea HIV la nou-născuți. Bebelușii umani născuți din mame HIV-pozitive iau de obicei un regim personalizat de medicamente multiple administrate zilnic - timp de aproximativ șase săptămâni înainte de a fi re-testate. Dacă testele sunt atunci pozitive, probabil că trebuie să ia medicamente HIV pentru tot restul vieții. Dar acest studiu a arătat că puii primatelor nu au avut SHIV după ce au fost supuși terapiei antiretrovirale doar trei săptămâni începând cu primele 48 de ore după expunere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel