Obiceiul care duce la căderea părului. Cum poți să eviți acest lucru

Monika Baciu |
Data publicării:
obiceiul care duce la caderea parului - FOTO: Freepik
obiceiul care duce la caderea parului - FOTO: Freepik

Obiceiul care duce la căderea părului. Iată unde greșești.

Obiceiul care duce la căderea părului poate fi evitat cu ușurință. Obiceiul de la culcare care îți poate crește riscul de cădere a părului, avertizează un expert.  De asemenea, poate încuraja dezvoltarea bacteriilor, deschizând calea pentru mai multe probleme cu pielea și părul.

Obiceiul care duce la căderea părului și deteriorarea acestuia

Potrivit lui Max Stevens, de la The Sleep Checklist, ar putea provoca căderea și deteriorarea părului.

"Integritatea structurală a părului tău slăbește atunci când este ud și îl face mai predispus la rupere. A merge la culcare cu părul ud poate crea păr creț și fragil, așa că, dacă ai observat că al tău nu mai este în stare la fel de bună ca înainte, atunci ar putea fi timpul să renunți la baia sau dușul de noapte.

Această presiune poate face ca părul să se rupă, iar atunci când părul este umed este mult mai ușor de deteriorat decât dacă ar fi uscat", a spus el, potrivit Express.

Părul umed și umiditatea provoacă, de asemenea, dezvoltarea bacteriilor, a spus el. Bacteriile care cresc în paturi și pe perne pot fi dăunătoare și pot cauza probleme cu pielea și părul, cum ar fi acneea și mătreața.

De asemenea, bacteriile pot provoca probleme respiratorii dacă se formează mucegai.

Vezi și: Lipsa mirosului, efect al long-COVID. În cât timp și cum îți poți recăpăta simțurile

Cum să preveniți aceste probleme

Este simplu să reduci căderea părului, dacă îl usuci înainte de a merge la culcare.

"Una dintre cele mai ușoare modalități de a reduce riscurile asociate cu dormitul cu părul ud este să reduceți frecvența spălărilor pe cap. Deși acest sfat poate părea simplist, ajută la minimizarea daunelor pe care le provocați părului dumneavoastră”, a mai precizat Stevens.

Dacă spălarea părului mai rar nu este o opțiune, atunci și lăsarea unui interval de timp între spălarea părului și culcare va fi de ajutor. Există, de asemenea, o mare diferență între a merge la culcare cu părul ud  și a merge la culcare cu el aproape uscat, a sfătuit el.

"Părul umed care s-a uscat la aer timp de o oră este mult mai bun pentru tine când te duci la culcare decât părul ud, dacă poți să te speli mai devreme în timpul zilei și să îți aranjezi programul în funcție de asta, va fi mai bine pentru părul tău și pentru sănătatea ta", a adăugat el.

Vezi și: De ce nu este bine să îți golești vezica înainte de a pleca de acasă. Cum îți poți afecta sănătatea

Contează și fețele de pernă

Fețele de pernă rezistente la apă sunt o opțiune pentru a împiedica umezeala să se scurgă în perne, dar nu fac prea multe pentru a împiedica părul să se rupă.

Dar fețele de pernă din mătase vă pot proteja mai bine părul, deoarece acestea permit părului să alunece pe ele atunci când se mișcă în timpul nopții.

"Țesăturile netede cauzează mai puțină fricțiune atunci când vă răsuciți în timpul somnului și, de asemenea, ajută la păstrarea uleiurilor naturale din părul dumneavoastră, ceea ce va duce la un păr mai sănătos. Dacă trebuie să te culci cu părul ud, ar trebui să investești în fețe de pernă impermeabile, pentru că acestea vor împiedica umezeala să pătrundă în pernele tale și vor împiedica formarea mucegaiului și a bacteriilor dăunătoare”, a mai precizat stilistul.

Este normal să pierdeți între 50 și 100 de fire de păr pe zi. Unele tipuri de cădere a părului sunt permanente, cum ar fi chelia de tip masculin și feminin.

Vezi și: Adevărul despre măștile de protecție. Ce s-a aflat după 3 ani de pandemie. Cum ne-au afectat sănătatea

Căderea părului, de două feluri

În general pentru fenomenul de cădere a părului sunt folosiți doi termeni: calviție și alopecia. Calviția este fenomenul de cădere al părului care se manifestă în rândul bărbaților, fiind acceptat ca atare, dar mai ales, nefiind un pericol pentru sănătate.

Alopecia, însă, este fenomenul care afectează pe orice și care, în fapt, este  o afecțiune dermatologică inflamatorie a foliculilor piloși. În mod normal, zilnic se pierd între 50 și 150 de fire de păr. Dacă însă pierderea este vizibil mai mare ar trebui mers la medic pentru a identifica motivul, dar mai ales pentru a primi tratamentul necesar. Alopecia poate fi asociată cu afecțiuni cronice, precum depresia și anxietatea, notează WebMD.

Căderea temporară a părului poate fi cauzată de o serie de factori, printre care:

- O boală

- Stresul

- Tratamentul împotriva cancerului

- Pierderea în greutate

- Deficitul de fier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel