Obiectivele cu impact asupra sănătății populației, evaluate de către INSP. Ordin de ministru

Obiectivele cu impact asupra sănătății vor fi evaluate de INSP   Foto: Pexels.com
Obiectivele cu impact asupra sănătății vor fi evaluate de INSP Foto: Pexels.com

Obiectivele cu impact asupra sănătății populației vor fi evaluate de Institutul Național de Sănătate Publică, potrivit unui ordin de ministru. 

Un ordin de ministru prevede ca evaluarea obiectivelor de mare amploare cu posibil impact asupra sănătății populaiei să fie făcută de Insitututl Național de Sănătate Publică. Informaţiile generale despre proiectele cu impact asupra sănătăţii populaţiei vor fi puse la dispoziţia publicului, notează agerpres.ro, citându-l pe secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Grasu, cu prilejul unei dezbateri.

Grasu a dat ca exemple de obiective cu impact asupra asupra sănătăţii gropile de gunoi, vopsitoriile auto, fabricile de produse chimice.
„Este vorba despre un ordin de ministru care stabileşte metodologia de realizare a studiilor de impact asupra sănătăţii, o problematică de foarte mare interes pentru toată populaţia, cum s-a dovedit şi prin participarea şi intervenţiile avute la această dezbatere.

Propunem prin acest ordin de ministru ca evaluarea obiectivelor de mare amploare cu posibil mare impact asupra sănătăţii populaţiei să fie făcută de Institutul Naţional de Sănătate Publică. De asemenea, introducem posibilitatea de a avea în transparenţă publică toate informaţiile generale despre proiectul respectiv - un fel de rezumat al proiectului care va fi pus la dispoziţia publicului pentru a fi studiat şi pentru a se veni cu observaţii şi propuneri.Lucrul aceste nu se întâmpla până acum.

Implicarea INSP este un lucru benefic, pentru că acolo există expertiză atât pe sănătatea publică, cât şi pe zona de igienă. Sperăm ca prin acest ordin de ministru, prin această metodologie, să fie clarificate mai multe lucruri care erau oarecum ambigue până în momentul de faţă şi rezultatele să conducă la o mai mare siguranţă în aprobarea obiectivelor cu posibil impact asupra sănătăţii populaţiei”, a arătat Grasu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0