OMS, coronavirus: MĂSURI NOI pentru toate țările. Europa, EPICENTRUL pandemiei

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS

Directorul general al OMS, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunțat noi reguli pentru toate țările afectate de coronavirus și că Europa este epicentrul pandemiei. 

Directorul general al OMS, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunțat noi reguli din cauza extinderii pandemiei de coronavirus Covid-19.

„Peste 132.000 de cazuri de COVID-19 au fost raportate acum la OMS, din 123 de țări și teritorii. 5.000 de oameni și-au pierdut viața, o tragică piatră de hotar. Europa a devenit acum epicentrul pandemiei, cu mai multe cazuri și decese raportate decât restul lumii combinate, în afară de China. În prezent, în fiecare zi sunt raportate mai multe cazuri decât au fost raportate în China la apogeul epidemiei sale. Suntem încurajați de faptul că multe țări acționează acum pe cei 8 piloni ai Planului strategic de pregătire și răspuns al OMS.Majoritatea țărilor au acum un plan național; majoritatea adoptă o abordare multisectorială și majoritatea au capacitate de testare de laborator.

OMS are îndrumări bazate pe dovezi pe care fiecare țară le poate utiliza, în conformitate cu fiecare dintre cei 8 piloni. Și continuăm să sprijinim țările să se pregătească și să răspundă. Am livrat echipamente de protecție personală în 56 de țări, trimitem în alte 28 de țări și am trimis aproape 1,5 milioane de teste de diagnosticare în 120 de țări. Mesajul nostru către țări continuă să fie: trebuie să adoptați o abordare cuprinzătoare! Nu doar teste. Nu doar urmărirea contactaților. Nu numai carantina. Nu doar distanțarea socială. Faceți totul!

Orice țară care analizează experiența altor țări cu mari epidemii și crede că „asta nu ni se va întâmpla" face o greșeală mortală. Se poate întâmpla cu orice țară!

Experiența Chinei, a Republicii Coreea, a Singapore și a altora demonstrează clar că testarea agresivă și urmărirea contactelor, combinate cu măsuri de distanțare socială și mobilizare comunitară, pot preveni infecțiile și salva vieți. Japonia demonstrează, de asemenea, că o abordare pe deplin guvernamentală, condusă de însuși premierul Abe, susținută de investigarea profundată a grupurilor, ceea ce este un pas esențial în reducerea transmisiei.

OMS are sfaturi clare pentru guverne, întreprinderi și persoane fizice.

În primul rând, pregătește-te și fii gata!

Fiecare persoană trebuie să cunoască semnele și simptomele și cum să se protejeze pe sine și pe ceilalți.

Fiecare lucrător din domeniul sănătății ar trebui să poată recunoaște această boală, să ofere îngrijiri și să știe ce să facă cu pacienții.

Fiecare unitate de sănătate ar trebui să fie gata să facă față unui număr mare de pacienți și să asigure siguranța personalului și a pacienților.

În al doilea rând, detectați, protejați și tratați.

Nu puteți lupta împotriva unui virus dacă nu știți unde se află. Găsiți, izolați, testați și tratați fiecare caz, pentru a rupe lanțurile de transmisie.

Fiecare caz pe care îl găsim și tratăm limitează extinderea bolii.

În al treilea rând, reduceți transmisia.

Nu lăsați doar acest foc să ardă.

Izolați bolnavul și carantinați contactele lui. În plus, măsurile care cresc distanța socială, cum ar fi anularea evenimentelor sportive, pot contribui la reducerea transmiterii. Aceste măsuri, desigur, ar trebui să se bazeze pe contextul local și pe evaluarea riscurilor și ar trebui să fie limitate în timp.

Chiar dacă nu puteți opri transmisia, o puteți încetini și salva vieți.

În al patrulea rând, inovați și învățați.

Acesta este un virus nou și o situație nouă. Cu toții învățăm și cu toții trebuie să găsim noi modalități de a preveni infecțiile, de a salva vieți și de a reduce impactul. Toate țările au lecții de împărtășit.

Există lucruri simple, eficiente pe care le putem face cu toții pentru a reduce riscul de infecție pentru noi înșine și pentru cei din jurul nostru.

Curățați-vă regulat mâinile cu soluții pe bază de alcool sau săpun și apă.

Acoperiți-vă gura și nasul cu cotul, dacă tușiți sau strănutați.

Stați acasă dacă sunteți bolnav.

Evitați călătoriile inutile și adunările sociale mari.

Respectați sfaturile autorității dumneavoastră locale sau naționale de sănătate.

Găsiți și împărțiți informații de încredere", a spus dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS. 

Alături de Fundația Filantropică Elvețiană și Fundația Națiunilor Unite, OMS a deschis un Fond de solidaritate pentru donații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel