OMS, despre situația din România. „Trebuie să dăm dovadă de vigilență sporită"

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu focarele de coronavirus din regiunea Balcanilor.

Dr Mike Ryan, director executiv al programului de urgențe al OMS spune că lucrurile sunt sub control în Europa Occidentală, însă nu la fel de bine stau statele din Peninsula Balcanică, unde a fost o explozie de noi cazuri în ultima perioadă.

„Pandemia este sub control în Europa Occidentală, însă continuăm să observăm tendințe îngrijorătoare în sudul Europei și în Balcani. Așadar, continentul european nu a scăpat. Trebuie să dăm dovadă de vigilență sporită”, a spus el.

În România au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), din care 1.030 cazuri noi în ultimele 24 de ore. De asemenea, până astăzi 2.101 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Situația din celelalte țări aflate în Peninsula Balcanică: Serbia (21.605 infectări, 491 decese), Moldova (21.442 infectări, 708 decese), Bulgaria (9.254 infectări, 313 decese), Bosnia și Herțegovina (9.115 infectări, 268 decese), Croația (4.530 infectări, 125 decese), Albania (4.290 infectări, 117 decese), Grecia (4.048 infectări, 197 decese).

„Evident, continentul american constituie epicentrul pandemiei (COVID-19), însă răspândirea virusului începe să se accelereze în Africa”, a subliniat directorul executiv al OMS însărcinat cu gestionarea situațiilor de urgență sanitară, conform Antena3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel