OMS: Europa a depășit 60 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus și 1,2 milioane de decese asociate COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Trecatori
Trecatori

Peste 60 de milioane de infectări cu noul coronavirus au fost înregistrate în Europa de la începutul pandemiei de COVID-19, reprezentând aproximativ 30% din totalul cazurilor raportate la nivel mondial, a anunțat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Biroul regional pentru Europa al OMS a lansat un apel public prin care a cerut țărilor europene să depună eforturi mai mari pentru a obține progrese mai rapide și mai echitabile în ceea ce privește vaccinarea oamenilor împotriva COVID-19, insistând asupra disparităților ample care există între țările de pe acest continent.

Deși ratele de vaccinare din Europa sunt printre cele mai mari din lume, directorul biroului regional al OMS pentru urgențe, Dorit Nitzan, a spus că multe persoane din categoriile prioritare - precum vârstnicii și angajații din domeniul sănătății - nu au fost încă vaccinate.

În Europa au fost raportate peste 1,2 milioane de decese asociate maladiei COVID-19. La nivel global, numărul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 4,2 milioane, potrivit unui bilanț publicat de OMS.

S-au înregistrat 740.000 de decese asociate COVID-19 în rândul celor 27 de țări membre ale Uniunii Europene și al celor trei state partenere

OMS are în total peste 50 de țări membre în regiunea Europa, inclusiv state precum Rusia, Ucraina și Turcia, potrivit Agerpres.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a înregistrat până în prezent 34,4 milioane de infectări și peste 740.000 de decese asociate COVID-19 în rândul celor 27 de țări membre ale Uniunii Europene și al celor trei state partenere - Norvegia, Islanda și Liechtenstein -, care fac parte din spațiul economic european.

Și în interiorul UE există disparități ample în privința ratelor de vaccinare anti-COVID-19, întrucât unele țări, precum Bulgaria și România, se află cu mult în spatele altor state membre, mai notează DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel