OMS: pandemia de coronavirus „va fi foarte lungă”

Angela Sabău |
Data publicării:
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS

OMS consideră că pandemia de coronavirus va fi una „foarte lungă”, după cum arată într-un comunicat de presă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că pandemia de coronavirus va fi „foarte lungă”, după cum a transmis într-un comunicat de presă. „OMS continuă să estimeze că riscul de Covid-19 este foarte crescut”, se arată în documentul făcut public de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS). 

Comitetul de urgenţă al OMS (compus din 18 membri şi 12 consilieri) a mai subliniat „importanţa unui răspuns care trebuie să fie naţional, regional şi global” în faţa pandemiei de coronavirus. Comitetul de urgență al organizației recomandă, de asemenea, ca OMS să accelereze cercetările referitoare la virusul încă necunoscut și consideră că efectele pandemiei se vor resimţi și în deceniile următoare. „Această pandemie este o criză sanitară aşa cum nu vedem decât una pe secol şi efectele sale se vor resimţi în deceniile care vor veni”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

De asemenea, arată Antena 3, OMS a cerut să fie clarificate „modurile de transmitere (a virusului), potenţialele mutaţii, imunitatea, protejarea”.
Directorul general al OMS a mai declarat că recentele creșteri ale cazurilor de infectare este cauzat de nerespectarea măsurilor de restricții de către tineri, în contextul în care în emisfera de nord este vară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel