OMS regretă decizia lui Trump de a opri finanțarea Organizației

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis miercuri că regretă decizia preşedintelui american Donald Trump de a suspenda finanţarea organizaţiei, pe care a acuzat-o că a eșuat în gestionarea pandemiei de COVID-19

"Regretăm decizia preşedintelui Statelor Unite de a dispune stoparea finanţării Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii", a declarat directorul Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă online.

Directorul general al OMS asigurat că gestionarea pandemiei de Covid-19 de către autorităţile sanitare mondiale va fi examinată "la momentul oportun".

"La momentul oportun, performanţele OMS în lupta contra pandemiei de Covid-19 vor fi analizate de statele membre ale OMS şi de organismele independente care asigură transparenţă şi responsabilitate", a indicat Tedros Adhanom Ghebreyesus la conferinţa de presă, subliniind că "acest lucru face parte din procesele obişnuite ale statelor membre".

Trump a ordonat oprirea finanțării cu o zi înainte

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că a ordonat suspendarea finanţarării Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

„Ordon administraţiei mele să oprească finanţarea în timp ce are loc o analiză pentru a stabili rolul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în grava gestionare proastă şi muşamalizarea răspândirii coronavirusului . OMS a eşuat în misiunea sa de bază şi trebuie trasă la răspundere", a spus Trump la o conferinţă de presă ce a avut loc la Casa Albă marţi seară, potrivit BBC.

Bilanţ record de 2.569 de decese într-o singură zi în SUA

Statele Unite au înregistrat miercuri un nou record de aproape 2.600 de noi decese în 24 de ore ca urmare a îmbolnăvirii cu noul coronavirus, cel mai ridicat bilanţ înregistrat de o ţară, conform datelor anunţate de Universitatea Johns Hopkins, notează AFP

Astfel, pe teritoriul SUA, în intervalul orar 20.30 marţi - 20.30 miercuri s-au produs 2.569 de decese, conform sursei citate.

Aceste morţi cresc bilanţul total al deceselor la 28.326.

În SUA au fost diagnosticate 637.000 de cazuri îmbolnăvire cu noul coronavirus, cel mai mare număr de cazuri înregistrate oficial pe glob.

Până în prezent au fost efectuate aproximativ 3.2 milioane de teste

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel