ONU: pandemia crește riscul de sărăcie. Impactul economic ar putea dura cinci ani

DCMedical Team |
Data publicării:
Pandemie
Pandemie

Pandemia ar putea declanșa o criză a alimentelor, în special în regiunile sărace ale lumii, arată un reprezentant al ONU. Riscul este mai mare în acest an decât în ​​perioada imediat următoare pandemiei.

Agnes Kalibata, trimisul special al secretarului general al ONU pentru summit-ul sistemelor alimentare 2021, a declarat: „Sistemele alimentare s-au contractat, din cauza Covid-19. Iar mâncarea a devenit mai scumpă și, în unele locuri, nu mai este la îndemâna oamenilor. Mâncarea pare o provocare mai mare anul acesta decât anul trecut”, relatează The Guardian.
Multe dintre problemele pe care experții le-au prezis anul trecut au fost amânate, nu soluționate, a spus ea. „Principalul impact a fost asupra piețelor, închiderea piețelor alimentare. Carantina a închis piețele și acest lucru aduce dificultăți pentru fermieri. Anul trecut, multe țări au folosit orice ocazie au avut pentru a-și menține sistemele alimentare. Asta este mai dificil acum. Prețurile la alimente au crescut semnificativ în unele locuri”, a mai spus ea.

Situație dificilă în unele țări

De asemenea, a evidențiat situația deosebită a țărilor africane, dintre care mai multe se confruntă cu creșteri și deficiențe grave ale prețurilor la alimente, exacerbate de probleme precum seceta prevăzută în Africa de Est, care ar putea afecta nordul Kenyei, Somalia și Etiopia. „Anul acesta, ciclul de secetă prevăzut este mult mai grav decât anul trecut", a spus ea.
Ea a adăugat că și alte țări, precum Thailanda, au prevăzut că prețurile vor crește. „Prețul alimentelor crește în unele cazuri foarte rapid, ceea ce este cu adevărat o provocare.”

Pe măsură ce pandemia de coronavirus și criza economică globală pe care a provocat-o continuă, este mai probabil ca mai multe țări să fie atrase în dificultăți, a spus ea. „Nu am reușit să ne consolidăm rezervele. Acum sunt sub presiune. ”

Sistemele alimentare s-au menținut în mare parte anul trecut, cu câteva excepții, după ce guvernele au luat în seamă avertismentele timpurii ale ONU împotriva închiderii frontierelor sau stabilirii tarifelor, dar și pentru că recoltele au fost în general bune, potrivit Kalibata. Dar aceste succese ar fi putut disimula faptul că multe probleme de bază s-au înrăutățit în ultimul an, întrucât oamenii și-au epuizat rezervele de hrană, de numerar și sprijin pentru familie și acum se confruntă cu o lungă criză fără rezerve.
"Ne confruntăm cu o amenințare mai mare anul acesta, deoarece economiile s-au micșorat", a spus ea. „Asta se întâmplă pe tot globul, peste tot. Țările se află într-o situație foarte dificilă și nu devine mai ușor - devine din ce în ce mai dificil”.

Impactul economic ar putea dura cinci ani

Ea a spus că guvernele trebuiau să planifice o criză mai lungă decât ar fi putut să prevadă inițial și că gestionarea Covid-19 și a impactului său economic ar putea dura cel puțin cinci ani. „Greșeala numărul unu a fost că am crezut că [criza] va fi scurtă, am crezut că ar putea dura șase luni”, a spus ea. „Nu mă plâng de blocaje, acestea sunt foarte importante pentru a proteja oamenii, dar nu trebuie să fie nedeterminate”.
Păstrarea alimentelor în mișcare, de la zonele de producție la centrele de distribuție și centrele de consum și peste granițe, trebuie să fie o prioritate, a spus ea.
Guvernele trebuie să se focuseze și asupra impactului asupra economiei în ansamblu, a îndemnat ea, deoarece oamenii din întreaga lume se confruntă cu dificultăți mai mari, pe măsură ce liderii economici se luptă cu recesiunea. „Oamenii își pierd locul de muncă”, a spus Kalibata. „Acesta este acum cel mai important lucru. Economia este în scădere și asta are un impact asupra a milioane de oameni. ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel