Orban: În şedinţa de Guvern de miercuri vom adopta un prim set de măsuri pentru reducerea efectelor COVID-19

Georgiana Ioniță / 17 Martie 2020 / 17:00
Ludovic Orban
Ludovic Orban


Guvernul va adopta miercuri, în şedinţă, un prim set de măsuri pentru reducerea efectelor COVID-19.

Anunţul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, care a participat marţi la consultări cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi patronale, din cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

Potrivit unui comunicat al Executivului, discuţiile s-au axat asupra soluţiilor necesare pentru păstrarea locurilor de muncă şi menţinerea viabilităţii activităţilor din cât mai multe sectoare economice, notează Agerpres. 

Prim-ministrul a anunţat că, în şedinţa de miercuri, Guvernul va adopta un prim set de măsuri pentru susţinerea companiilor şi salariaţilor din sectoarele afectate.

"Vom da un puternic semnal angajaţilor şi economiei: Guvernul va interveni pentru menţinerea locurilor de muncă şi continuarea activităţii în cât mai multe sectoare economice. Pe lângă deciziile pe care le vom lua în şedinţa de mâine, vom continua să luăm măsuri asupra cărora ne vom consulta cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor", a subliniat şeful Executivului.

Setul de măsuri care urmează să fie analizat şi adoptat miercuri de Guvern vizează: creşterea lichidităţii companiilor; sprijinirea plăţii şomajului tehnic de către companii pentru angajaţii care îşi vor suspenda temporar activitatea; reducerea interacţiunii directe a cetăţenilor cu instituţiile statului, o măsură în acest sens fiind extinderea termenului pentru plata impozitelor locale; stimularea capacităţilor de producţie pentru cât mai multe bunuri necesare în această perioadă de criză, respectiv materiale sanitare de protecţie, dezinfectanţi.

De asemenea, premierul a subliniat că sunt achiziţionate şi vor fi asigurate materiale de protecţie a angajaţilor din sectoarele din prima linie a combaterii răspândirii COVID-19, precizare făcută în contextul în care reprezentanţii sindicatelor şi-au manifestat preocuparea cu privire la măsurile de protecţie a lucrătorilor.

Consultările Guvernului cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social vor continua în cadrul unui mecanism permanent, sindicatele şi patronatele urmând să fie implicate în definitivarea soluţiilor necesare pentru reducerea efectelor economice şi sociale produse de epidemia COVID-19, arată sursa citată.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy