ORDONANȚA 4, reglementări privind persoanele de peste 65 de ani: când se pot prezenta la medic

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Marcel Vela, ministrul de Interne.
Marcel Vela, ministrul de Interne.

Ordonanța Militară nr. 4 făcută publică în această seară de către minstrul Marcel Vela face câteva referiri la accesul persoanelor vârstnice la tratamente.

Persoanele de peste 65 de ani vor putea ieși din casă pe toată durata zilei, în scopuri medicale, respectiv pentru administrarea tratamentelor. Astfel, ministrul Vela a declarat cu privire la persoanele de peste 65 de ani că s-a stabilit „un interval orar în care pot să iși rezolve și pobleme de natură medicală precum tratamente oncologice planificate, dializă, deplasare ce se poate face folosind mijloacele proprii, ale familiei, susținatorilor, mijloace de transport sanitare speciale, în intervarul orar normal, pe întreaga perioadă a zilei, tot ce ține de zona medicală”, a precizat el.

De asemenea, se permite deplasarea înafara locuinței și cu scopul de a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice, în intervalul orar 20.00-21.00. „Pentru ieșirile în acest scop nu e nevoie de declarație pe proprie răspundere”, a declarat minstrul.

În intervalul 11-13, Oedonanța recomandă să se faciliteze, cu prioritate, accesul persoanelor peste 65 de ani în spațiile comerciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel