ORDONANȚA 4, reglementări privind persoanele de peste 65 de ani: când se pot prezenta la medic

Angela Sabău / 29 Martie 2020 / 21:21
Marcel Vela, ministrul de Interne.
Marcel Vela, ministrul de Interne.

Ordonanța Militară nr. 4 făcută publică în această seară de către minstrul Marcel Vela face câteva referiri la accesul persoanelor vârstnice la tratamente.

Persoanele de peste 65 de ani vor putea ieși din casă pe toată durata zilei, în scopuri medicale, respectiv pentru administrarea tratamentelor. Astfel, ministrul Vela a declarat cu privire la persoanele de peste 65 de ani că s-a stabilit „un interval orar în care pot să iși rezolve și pobleme de natură medicală precum tratamente oncologice planificate, dializă, deplasare ce se poate face folosind mijloacele proprii, ale familiei, susținatorilor, mijloace de transport sanitare speciale, în intervarul orar normal, pe întreaga perioadă a zilei, tot ce ține de zona medicală”, a precizat el.

De asemenea, se permite deplasarea înafara locuinței și cu scopul de a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice, în intervalul orar 20.00-21.00. „Pentru ieșirile în acest scop nu e nevoie de declarație pe proprie răspundere”, a declarat minstrul.

În intervalul 11-13, Oedonanța recomandă să se faciliteze, cu prioritate, accesul persoanelor peste 65 de ani în spațiile comerciale.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy