Ovulație: 4 simptome surprinzătoare

Știați că ovulația poate provoca o creștere a dorinței sexuale și a temperaturii corpului?

Durerea abdominală, balonarea și sânii sensibili nu sunt singurele semne ale ovulației. Este posibil să observi, de asemenea, o schimbare a temperaturii corpului, un apetit sexual mai crescut și alte simptome uimitoare la mijlocul ciclului menstrual.

Când are loc ovulația?

Între 12 și 16 zile înainte de începerea unui nou ciclu menstrual, hormonii declanșează eliberarea unui ovul din ovare. Aceasta este ovulația . Dacă sperma fertilizează acel ovul, un bebeluș este pe drum. 

În perioada ovulației, se întâmplă să ai următoarele simptome: dureri abdominale, sâni sensibili la atingere, balonare, scurgeri vaginale și lista nu se oprește aici. Unele simptome sunt mai puțin cunoscute. 

Semne ale ovulației la femei

1. Temperatura corpului

Dacă îți monitorizezi temperatura pe parcursul lunii, vei observa o ușoară schimbare în timpul ovulației. Nu este nevoie să îmbraci un pulover la mijlocul verii sau să ieși într-o rochie în decembrie, dar majoritatea femeilor se confruntă cu acest simptom. 

2. Miros

Majoritatea femeilor nu sunt conștiente de acest lucru, dar simțul mirosului tinde să se îmbunătățească imediat după ovulație. 

3. Libido

Ai experimentat vreodată o creștere a dorinței sexuale în a cea perioadă a lunii? Acesta este principalul simptom al ovulației. Potrivit unui studiu, activitatea sexuală crește cu 24% în acele zile cele mai fertile ale ciclului menstrual. Această fluctuație hormonală poate provoca acnee. 

4. Sângerări vaginale

Sângerările vaginale ușoare pot fi unul dintre multele simptome ale ovulației. În timpul ciclului, doi hormoni produc estrogen în primele două săptămâni și progesteron în ultimele două. Pe măsură ce zilele trec, progesteronul determină îngroșarea mucoasei uterului, care va fi apoi evacuată în timpul menstruației. Dacă nivelul de progesteron nu este suficient de ridicat, în timpul ovulației pot apărea mici pete de sânge roz sau maro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel