Pacienți identificați după o brățară cu cod de bare

Dana Lascu |
Data publicării:

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina implementează, de la începutul anului viitor, un nou sistem de identificare a pacienților. Fiecare dintre ei va primi la internare o brățară, cu cod de bare, ceea ce va face mai ușor accesul la informații medicale ale acestuia. 

Un sistem electronic de identificare a pacienților va fi implementat la Spitalului Județean de Urgență (SJU) Slatina începând din ianuarie 2019, fiecare pacient urmând să primească o brățară inscripționată cu un cod de bare, potrivit managerului unității spitalicești, Cătălin Rotea, citat de Agerpres.

Acces rapid la informațiile medicale ale pacientului

Este vorba de o brățară cu cod de bare ce se va aplica pe mâna pacientului, la fiecare internare. Au fost cumpărate imprimante și cititoare de coduri de bare și în acest fel se ușurează introducerea datelor în foaia de observație, deoarece prin scanarea codului de bare se va descărca automat foaia de observație, identificarea pacienților este mai ușoară", a spus Rotea.

Pe brățări va fi inscripționat un cod de bare, numele pacientului și data nașterii acestuia, grupa sanguină și eventuale alergii ale pacientului.

Achiziția componentelor sistemului electronic de identificare a pacienților a costat în total 70.000 lei, iar fondurile au fost asigurate de Consiliul Județean Olt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel