Pacienți identificați după o brățară cu cod de bare

Dana Lascu / 18 dec 2018 / 19:58

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Slatina implementează, de la începutul anului viitor, un nou sistem de identificare a pacienților. Fiecare dintre ei va primi la internare o brățară, cu cod de bare, ceea ce va face mai ușor accesul la informații medicale ale acestuia. 

Un sistem electronic de identificare a pacienților va fi implementat la Spitalului Județean de Urgență (SJU) Slatina începând din ianuarie 2019, fiecare pacient urmând să primească o brățară inscripționată cu un cod de bare, potrivit managerului unității spitalicești, Cătălin Rotea, citat de Agerpres.

Acces rapid la informațiile medicale ale pacientului

Este vorba de o brățară cu cod de bare ce se va aplica pe mâna pacientului, la fiecare internare. Au fost cumpărate imprimante și cititoare de coduri de bare și în acest fel se ușurează introducerea datelor în foaia de observație, deoarece prin scanarea codului de bare se va descărca automat foaia de observație, identificarea pacienților este mai ușoară", a spus Rotea.

Pe brățări va fi inscripționat un cod de bare, numele pacientului și data nașterii acestuia, grupa sanguină și eventuale alergii ale pacientului.

Achiziția componentelor sistemului electronic de identificare a pacienților a costat în total 70.000 lei, iar fondurile au fost asigurate de Consiliul Județean Olt.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy