Pacient de 32 de ani, cu COVID, în stare gravă deoarece a refuzat oxigenul. Citise pe rețelele sociale că e periculos

DCMedical Team / 06 apr 2021 / 08:20
Bolnav cu COVID, pe patul de spital   Facebook Laurentiu Ivanovici
Bolnav cu COVID, pe patul de spital Facebook Laurentiu Ivanovici

Un tânăr de 32 de ani din Cluj a ajuns în stare gravă cu COVID deoarece a refuzat oxigenul. Acesta ar fi citit pe Facebook că oxigenul e periculos.

Un tânăr de 32 de ani, cu COVID, din Cluj, a ajuns în stare gravă la spital după ce a refuzat oxigenul deoarece citise ”studii” pe Facebook că acesta ar fi periculos.

”Caz recent din Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj. Un tânăr de 32 de ani, depistat cu COVID-19, ajunge în stare gravă la spital, cu afectare pulmonară de 75%. E pus pe o secție de preterapie intensivă, unde i se oferă oxigen. Refuză. Spune că a citit studii pe internet, pe Facebook, care susțin că organele interne se refac singure, iar oxigenul îți provoacă edem pulmonar sau cerebral. Medicii au făcut pe dracu în patru să-l salveze. Nu au renunțat la el și-au mers pe rând să discute. Nu aveau cu cine, bărbatul era de neînduplecat.

(...)  Familia îl susținea. Omul a vrut apoi să meargă la toaletă și-a văzut că nu se poate mișca din pat. Și că are nevoie de ploscă. A încercat să se ridice, dar nu găsea nici o resursă de aer. De putere. Nu mai avea. A acceptat oxigenul. Acum e bine, în refacere. "Vă mulțumesc, doamnă doctor", a spus”, mărturisește un jurnalist din Cluj despre acest caz, pe Facebook, potrivit Antena 3.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy