"Pacienții nu vor mai fi plătiți pentru zilele cât zac acasă!". Sandra Alexiu, revoltă: E ciudat! Schimbăm definiția COVID, care va fi Dumnezeu știe ce fel de boală

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
sandra alexiu - FOTO: Freepik@namii9
sandra alexiu - FOTO: Freepik@namii9

Sandra Alexiu a făcut publică la miezul nopții o Ordonanță de Urgență imediată care îi aruncă în haos pe medicii de familie și pe pacienții aflați în concediu medical.

Sandra Alexiu, medic primar medicină de familie, președinte al Asociației Medicilor de Familie București, a făcut publică o Ordonanță de Urgență imediată care îi aruncă în haos pe medicii de familie și pe pacienții aflați în concediu medical. Este vorba de pacienții care sunt diagnosticați cu COVID.

”O informație apărută în această seară ne-a aruncat pe toți medicii de familie în haos. Pentru că ne-am permis în ultimele zile să stăm cu nasul în cele 50 de consultații zilnice (din care plătite jumătate), în testele rapide pentru valul de COVID și în tăvălugul de rețete pentru eliberarea vaccinului gripal, am uitat să aprofundăm literatura Monitorului Oficial în fiecare seară la culcare, cum făceam antan, la opaiț.

Ca urmare ne-a scăpat o Ordonanța de urgență extrem de clar și logic scrisă și publicată în 24 octombrie (bine, a scăpat și tuturor celorlalți din casele de asigurări, care au continuat să încheie contracte de monitorizare și testare a pacienților cu COVID-19, dar asta e altă poveste cam de noaptea minții la care voi reveni)”, a precizat dr. Sandra Alexiu, medic primar medicină de familie, președinte al Asociației Medicilor de Familie București, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Testul care îți arată cât mai ai de trăit. Răspunsurile care influențează anii de viață pe care îi mai ai

Articole care aruncă în aer decontarea concediilor medicale

”Ea strecoară în două articole alambicate informația că începând cu IMEDIAT, nu ne vor mai fi plătite testările rapide dar și că o mulțime de alte efecte în lanț vor apărea, ca de exemplu eliberarea și decontarea concediilor medicale pentru cei care chiar în aceste zile au ghinionul să fie acasă sau în spital, pozitivi, cu febra și alte semne și simptome la pachet complet.

CNAS s-a ”grăbit” totuși să informeze și casele județene despre faptul că trebuie să rezilieze IMEDIAT contractele de monitorizare a pacienților și de testare a acestora după niște reguli care sunt prinse în aceeași Ordonanță citată mai sus.

”Graba” de cca 3 zile a dus la exemple hilare, în care unii medici au încheiat contract de testare în 24 și 25 octombrie, de exemplu, iar acum află ca trebuie să le rezilieze chiar cu data de 24, când încă nici nu le semnaseră.

Vezi și: De ce ți-e poftă de dulciuri după cină. Semnalul de alarmă pe care ți-l transmite organismul. Ce poți face pentru a combate poftele

Ce se întâmplă cu pacienții care conform legii de PÂNĂ LA ACEASTĂ MINUNATĂ ORDONANȚĂ aveau concediul medical asigurat și eliberat după perioada de izolare, nu știm, știm doar că unor colegi din unele județe li s-a transmis că nu vor mai fi eliberate pe cod de boală contagioasă (cu decontare 100%) ci cu boala obișnuită (decontare 75%).

Dar e ciudat, asta înseamnă că trebuie să schimbam și definiția COVID-19, care nu va mai fi boală infecto-contagioasă care beneficia de coduri speciale și excepții, ci Dumnezeu știe ce fel de boală, că așa e când bagi bolile în Monitorul Oficial.

Ați înteles? Nu? Pîi avem timp zilele astea libere și poate și vacanța copiilor să pricepem. Sau poate face CNAS o conferință de presă (dacă le merge netul, ca SIUI sigur nu merge) să explice medicilor și românilor cum se poate să aflăm după 4 zile că nu mai suntem plătiți pentru ce facem și pacienții că nu vor mai fi plătiți pentru zilele când au zăcut cu COVID acasă.

Mai urmează să pornească de acum casele de asigurări în control la concediile medicale, ca să vadă cum ne-am descurcat cu pacienții, că poate se mai strâng ceva bani și din amenzile noastre, să mai revigorăm înainte de sărbători bugetul statului. Abia aștept să apară astfel de situații ca să ii transformăm aici în vedete pe zeloșii cu pricina”, a precizat dr. Sandra Alexiu, medic primar medicină de familie, președinte al Asociației Medicilor de Familie București, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel