Testul care îți arată cât mai ai de trăit. Răspunsurile care influențează anii de viață pe care îi mai ai

Monika Baciu |
Data publicării:
testul care iti arata cat mai ai de trait - FOTO: Freepik
testul care iti arata cat mai ai de trait - FOTO: Freepik

Testul care îți arată cât mai ai de trăit. Speranța de viață depinde de factorii individuali care se calculează în funcție de câțiva indicatori esențiali. 

Testul care îți arată cât mai ai de trăit. Un doctor a creat un test pentru a obține o imagine de ansamblu a stării de sănătate a unei persoane
Răspunsurile sunt introduse într-un algoritm, care generează speranța de viață a unei persoane. 

Dar acum, un expert în longevitate susține că a dezvoltat o unealtă care ar putea oferi răspunsul. Dr. Paul Savage, care conduce o clinică de sănătate din Chicago, axată pe ajutarea pacienților să trăiască mai mult și a petrecut decenii studiind procesul de îmbătrânire, a creat un test format din 38 de întrebări pentru a obține o imagine de ansamblu a stării de sănătate a unei persoane.

Stilul de viață, factor determinant

Răspunsurile sunt introduse într-un algoritm, care generează un ”scor de longevitate” - speranța de viață a unei persoane - bazat pe obiceiurile lor de sănătate, istoricul familial și activitatea socială.

Scorurile sub media ar trebui să încurajeze oamenii să acționeze pentru a-și ”îmbunătăți sănătatea și longevitatea”, a declarat Dr. Savage. Speranța de viață medie pentru bărbați este de 79 de ani în Marea Britanie și 73 de ani în SUA, în timp ce femeile sunt așteptate să trăiască până la 83 de ani în Marea Britanie și 79 de ani în SUA.

”Am creat Scorul de Longevitate ca o metodă de a inspira oamenii să evalueze impactul mediului lor, al stilului de viață și impactul istoricului lor familial asupra longevității lor. Așa cum spune bunicul meu, ”Dacă nu te uiți, nu vei vedea, și dacă nu măsori, nu poți să o repari””, a spus dr. Dr. Savage, fondatorul MDLifespan Longevity Clinic, potrivit Daily Mail.

Vezi și: De ce persoanele care sunt pe moarte dorm mai mult. Ce este murmurul morții. Medic: Corpul începe să rămână fără energie

Dr. Savage, un fost medic de urgență care a petrecut 25 de ani analizând cele mai recente cercetări în domeniul longevității, a observat că există o lungă listă de studii axate pe îmbătrânire, dar a spus că niciuna dintre acestea nu a fost transformată într-un ”instrument practic de utilizat de persoanele obișnuite”.

Testul său, se bazează pe mii de studii despre factorii care influențează îmbătrânirea, cum ar fi tensiunea arterială, greutatea și dieta. Întâi, utilizatorii introduc sexul, vârsta, greutatea și înălțimea lor, precum și dimensiunea corpului lor și cât timp stau pe scaun pe parcursul zilei.

Întrebările privind dieta includ câte porții de fructe și legume mănâncă o persoană și cât timp țin post în fiecare zi. Testul întreabă, de asemenea, cât de des consumă o persoană ulei de măsline.

S-a constatat că postul cu restricții de timp are beneficii asupra zahărului din sânge, colesterolului și tensiunii arteriale. Cu toate acestea, oamenii de știință spun că sunt necesare studii pe termen lung pentru a confirma aceste efecte.

Între timp, uleiul de măsline este un component cheie al dietei mediteraneene - considerată standardul de aur pentru sănătate. Alte opțiuni cu alegere multiplă acoperă frecvența exercițiilor, consumul de alcool, fumatul și consumul de droguri.

Oamenii sunt întrebați, de asemenea, cât de mult dorm, dacă sforăie, cât de des se simt obosiți și îngrijorați și cum îi afectează stresul.

Lipsa somnului adecvat a fost legată de o serie de afecțiuni, inclusiv obezitate și probleme de sănătate mintală precară, în timp ce sforăitul este un semn de apnee în somn, care este legată de probleme de sănătate cardiacă slabă.

Se întreabă, de asemenea, cât de des o persoană citește și interacționează cu alții, precum și dacă se perie regulat pe dinți - ambele fiind legate de demență.

Vezi și: Hiperpigmentarea, semn al bătrâneții. Mihaela Bilic: Chiar dacă nu vrem să acceptăm, este un semn de menopauză și de înaintare în vârstă

Testul, semnal de alarmă

”Îmi doresc ca oamenii să folosească acest scor pentru a lua măsuri care să îmbunătățească sănătatea și longevitatea lor. Multe, dacă nu cele mai multe, dintre factorii de risc care afectează sănătatea și longevitatea oamenilor pot fi atenuați prin detectarea timpurie, prevenție țintită și intervenție. Un scor bun de longevitate poate fi definit prin orice scor peste speranța de viață a unui individ.

Așa că, în linii mari, orice scor peste 73 de ani este un scor bun pentru un bărbat, iar orice scor peste 79 de ani este pentru o femeie, pentru că, ei bine, ați învins statisticile.

Personal, scorul meu este în prezent de 86, ceea ce mă încântă, deoarece majoritatea bărbaților din familia mea mor la 70 de ani, iar doar un unchi a trăit până la 82 de ani. Mă străduiesc să rup recordul familiei noastre.

Am încredere în medicină, cercetare și în capacitatea noastră în creștere de a detecta mai devreme bolile, de a interveni cu mai multe terapii ca niciodată și de a preveni moartea mea prematură”, a spus medicul. 

Vezi și: Creierul, afectat de traumele transgeneraționale. Costin Dămășaru: Bunicii noștri știau asta. În 7 generații se transmit traumele

Care sunt principalele întrebări din testul de longevitate

Testul începe cu întrebări de bază privind sexul, greutatea, vârsta și înălțimea. Apoi, pune întrebări cu opțiuni multiple care includ varianta ”nu știu”. Se calculează apoi un Scor de Longevitate și se afișează pe baza răspunsurilor tale. 

COMPLETEAZĂ TESTUL ÎNTREG AICI

- Ce tip de corp ai?

- Cât de sedentar este stilul tău de viață?

- Câte porții de fructe și legume mănânci pe zi?

- Cât timp trece între mese, în medie?

- Care este aportul tău mediu de calorii pe zi?

- Citești cărți?

- Câte minute faci sport pe săptămână?

- Cum este viața ta socială?

- Câte ore dormi?

- Sforăi în timpul somnului?

- Cum te afectează stresul?

- Te îngrijorezi?

- Numărul de accidente/amenzi de circulație în ultimii 3 ani?

- Porti centură de siguranță?

- Cât de des consumi alcool?

- Ești un consumator de alcool?

Vezi și: Cum antrenăm creierul pentru a avea succes. Costin Dămășaru: Vizualizăm puterea gândurilor. Lucrăm cu duhul blândeții

- Care este istoricul tău cu produsele din tutun (țigări, tutun de mestecat sau vape)?

- Ai un istoric de consum de droguri?

- Îți periezi dinții regulat?

- Cum este viața ta sexuală?

- Te confrunți cu oboseală?

- Cât de des ești bolnav?

- Vizitezi regulat un medic?

- Ai terapie NAD? Știi ce este?

- Faci screeninguri preventive?

- Te vaccinezi?

Vezi și: De ce ți-e poftă de dulciuri după cină. Semnalul de alarmă pe care ți-l transmite organismul. Ce poți face pentru a combate poftele

- Îți place să folosești ulei de măsline în bucătărie?

- Cum este colesterolul tău? Știi?

- Cum este tensiunea ta arterială? Știi?

- Care este nivelul tău de hemoglobină A1c? Știi?

- A avut cineva un atac de cord sau un accident vascular cerebral înainte de vârsta de 55 de ani?

- A avut cineva în familia ta cancer?

- A avut cineva demență?

Pe baza răspunsurilor oferite, se calculează scorul de longevitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel