Pandemia de COVID-19, efecte nefaste asupra copiilor izolați în case

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copii, carantina
Copii, carantina


Un studiu a constatat că izolarea din pandemia de COVID-19  a agravat fenomenul de obezitate infantilă.

Blocajele implementate în întreaga lume din cauza pandemiei COVID-19 au avut un impact negativ asupra alimentației, somnului și activității fizice în rândul copiilor cu obezitate, potrivit cercetării Universității de la Buffalo.

Potrivit noilor cercetări, copii obezi aflați în izolare în Italia au mâncat mai multe mâncăruri nesănătoase și au stat mai mult în fața televizorului, fără activitate fizică.

Studiul a examinat 41 de copii supraponderali aflați în izolare pe parcursul lunii martie și aprilie în Verona, Italia.

În comparație cu comportamentele înregistrate cu un an înainte, copiii au mâncat o masă suplimentară pe zi; au dormit o jumătate de oră în plus, zilnic; au stat cinci ore pe zi în fplus, zilnic, în fața ecranelor de telefon, computer și televizor; și au crescut dramatic consumul de carne roșie, băuturi zaharoase și mâncăruri nesănătoase.

Pe de altă parte, activitatea fizică a scăzut cu mai mult de două ore pe săptămână, iar cantitatea de legume consumate a rămas neschimbată. De obicei, copii și adolescenții cresc în greutate în timpul vacanței de vară, mai mult decât în ​​timpul anului școlar, afirmă studiul. Rezultatele au confirmat schimbarea negativă a comportamentului, ceea ce indică faptul că cei mici  pot urma mai greu un program de stil de viață pentru controlul greutății, în timp ce stau acasă.

 

Studiul, aici. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel