Panencefalita sclerozantă subacută, boala gravă la care vă supuneți copiii. Dr. Simin Aysel Florescu: E de netratat așa ceva! Apare la 8 - 10 ani de la infecție

Giorgi Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Panencefalita sclerozanta subacuta - Foto: Freepik @EyeEm
Panencefalita sclerozanta subacuta - Foto: Freepik @EyeEm

Fiecare refuz al vaccinului poate însemna o condamnare la moarte. "Sunt curioasă, după toate aceste mii de cazuri de rujeolă din România, să vedem câte cazuri de PESS vom avea. Apare la 8 - 10 ani distanță. Este de netratat așa ceva!"

În fiecare an, mii de copii din România sunt expuși la riscuri majore din cauza refuzului părinților de a-i vaccina.

Episoade de infecții slabesc imunitatea și corpul copilului pe termen lung, iar lipsa de educație, lipsa de informare, fake-news-ul și încăpățânarea părinților nu fac decât să înrăutățească situația copiilor.

Vezi și:

Antibioticul pentru infecții intra-abdominale, pulmonare și intraspitalicești. Farm. Anca Crupariu: Poate fi folosit de la naștere

Gripa: complicațiile despre care nu vorbește nimeni. Lidija Milicevic: Invaliditate, ventilație asistată, boli cardiace și cronice

O boală aparent banală, cum este rujeola, poate lăsa urme adânci și devastatoare asupra sănătății copiluui. Pe lângă complicațiile acute imediate, infecțiile virale deschid calea către afecțiuni grave pe termen lung.

Una dintre cele mai periculoase complicații este panencefalita sclerozantă subacută, o boală neurologică ireversibilă și etală care lovește la câțiva ani distanță de la "imunizarea naturală", adică de la declanșarea rujeolei la copiii cărora părinții le refuză vaccinul.

Și, atenție mare... boala apare doar la copiii nevaccinați împotriva rujeolei.

"Aceste infecții pot determina foarte frecvent o patologie a complicațiilor post boală care îi poate afecta toată viața.

Sunt curioasă, după toate aceste zeci si mii de cazuri de rujeolă din România, să vedem peste 7, 8 - 10 ani câte cazuri de PESS vom avea, adică panencefalita sclerozantă subacută.

Este o complicație care apare la distanță de 8 - 10 ani de la momentul acut și determină o deteriorare cognitivă și a tuturor funcțiilor neurologice ale copiilor, până la deces. Este iremediabil, este de netratat așa ceva.

Această complicație nu apare la niciun caz vaccinat!", a declarat Dr. Simin Aysel Florescu, Manager Spitalul Clinic Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, în cadrul conferinței DC Media Group - ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?

Panencefalita sclerozantă subacută este o afecțiune neurologică rară și gravă, cauzată de o infecție persistentă cu virusul rujeolei.

Aceasta apare la câțiva ani după infecția inițială și afectează în principal copiii și adolescenții.

Boala e caracterizează printr-o deteriorare progresivă a funcțiilor cerebrale, manifestându-se prin modificări de comportament, convulsii și, în stadiile avansate, pierderea capacităților motorii și cognitive.

Panencefalita sclerozantă subacută este o afecțiune fatală, iar prevenția prin vaccinarea împotriva rujeolei este esențială pentru a reduce riscul acestei complicații devastatoare.

Vezi și: Suplimente pentru imunitate sau vaccin antigripal: care protejează mai bine. Dan Zaharescu (ARPIM): Costă de 10 ori mai mult și nu oferă nicio garanție

Panencefalita sclerozantă subacută - simptome

Simptomele panencefalitei sclerozante subacute se dezvoltă treptat, în etape, și pot varia în intensitate.

1. Etapa inițială

Se observă modificări de comportament, precum iritabilitate, tulburări de memorie, dificultăți de concentrare. Pacientul poate prezenta schimbări de personalitate

2. Etapa intermediară

Apar convulsii, spasme musculare, mișcări necontrolate, rigiditate musculară și probleme de coordonare motorie.

3. Etapa avansată

Deteriorarea funcțiilor motorii și cgnitive devine severă. Pacientul poate ajunge să fie imobilizat, să piardă abilitatea de a vorbi, de a înghiți și de a recunoaște persoanele din jur.

4. Etapa terminală

Boala progresează până la comă și, în cele din urmă, apare decesul, de obicei din cauza complicațiilor precum infecțiile secundare sau insuficiența respiratorie.

 

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel