Papa Francisc, apel către oameni: a fi vaccinat este un act de dragoste

Adisa Codruț |
Data publicării:
Papa Francisc. Foto: DC News
Papa Francisc. Foto: DC News

Papa Francisc a adresat un apel oamenilor să se vaccineze împotriva infecției COVID. Acesta afirma că imunizarea este ”un act de dragoste”.

Înaltul Prelat de la Vatican a lansat un apel oamenilor să se vaccineze împotriva infecției COVID. Acesta numea gestul drept ”un act de dragoste”. Mesajul Papei Francisc a fost transmis printr-un video pentru susținerea iniţiativei ”It’s up to you” (Depinde de tine), o campanie de promovare a vaccinării în SUA şi în alte ţări din America.

”Mulţumită lui Dumnezeu şi muncii multora, avem acum vaccinuri care să ne protejeze împotriva COVID-19. Ele ne dau speranţă să punem capăt pandemiei, însă numai dacă sunt disponibile tuturor şi dacă lucrăm împreună. (...) vaccinarea ”este un mod simplu, însă profund de promovare a binelui comun şi a grijii unul faţă de celălalt, în special faţă de cei mai vulnerabili. (...) A fi vaccinat … este un act de dragoste și a contribui la asigurarea vaccinării majorităţii oamenilor este un act de dragoste. Dragoste pentru sine, dragoste pentru familie şi prieteni, dragoste pentru toată lumea”, a mai precizat Papa Francisc, potrivit Antena 3.

Bilanţul mondial al cazurilor de COVID-19 a crescut la 4,4 milioane în ultima săptămână, se arată miercuri în raportul epidemiologic al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care semnalează că Europa şi continentul american au înregistrat cea mai mare rată de incidenţă, cu 121,1 şi, respectiv, 147,4 noi cazuri la 100.000 de locuitori. Total infecţiilor cu noul coronavirus a depăşit 207,7 de milioane în 20 de luni de pandemie. 
Continentul american şi Europa sunt de asemenea cele două regiuni cu cea mai mare rată de mortalitate cu 2 şi respectiv 1,1 de decese la 100.000 de locuitori. La nivel global, numărul deceselor s-a menţinut similar cu cel de săptămâna trecută iar Africa a fost cea care a raportat cea mai importantă scădere a deceselor (-23 %).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel