Pașapoartele verzi digitale, propuse de Comisia Europeană în pandemie. Scopul acestora

DCMedical Team |
Data publicării:
Călătorie
Călătorie

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, spune că pe 17 martie se va discuta introducerea unui pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei, inclusiv paşapoartele verzi digitale.

La o conferință de presă, vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a afirmat că Comisia Europeană va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei, care va include şi propunerea sa privind ''paşapoartele verzi digitale''.

Acest ''paşaport'' va fi propus de Comisia Europeană ca un instrument ''legislativ'', aşadar nu va fi opţional, şi va avea la bază tratatele europene şi libertatea de circulaţie în UE, a explicat vicepreşedintele Comisiei Europene. Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate sau dacă a trecut printr-o infecţie cu noul coronavirus. ''Trebuie să căutăm modalităţi de a folosi acest instrument pentru a facilita mobilitatea evitând discriminările între cetăţeni'', a subliniat vicepreședintele Margaritis Schinas.

El a anunţat că propunerea Comisiei Europene pentru ''paşaportul verde digital'' va fi transmisă Parlamentului European pe 17 martie şi apoi supusă aprobării liderilor europeni la summitul din 25-26 martie. Divizaţi asupra acestei chestiuni, liderii europeni au convenit la summitul desfăşurat săptămâna trecută să încredinţeze Comisiei Europene sarcina de a elabora condiţiile tehnice pentru un certificat de vaccinare. Executivul comunitar a fost astfel însărcinat ''să asigure coordonarea asupra criteriilor (...) şi să creeze o platformă care să conecteze diferitele soluţii naţionale'', un sistem a cărui implementare va necesita cel puţin trei luni, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel