Patru produse de curățenie ecologice, pe care le poți face singur, în bucătăria ta

DCMedical Team |
Data publicării:

Curățenia este foarte importantă în orice casă, dar chiar produsele de curățenie pot fi dăunătoare sănătății, uneori.  Iată patru produse naturale care ne pot ajuta la curățenie în casă.

Substanțele chimice folosite la produsele de curățenie au un impact documentat asupra sănătății și se știe că interferează și afectează funcțiile hormonale și endocrine, funcțiile de reproducere și chiar provoacă tulburări respiratorii atunci când sunt expuse, pe o perioadă mai lungă de timp.

Iată modalități de a adopta soluții naturale pentru curățenie, care nu pun în pericol sănătatea.

Oțet infuzat cu ierburi și condimente

Pur și simplu folosiți ierburi și mirodenii de uz casnic și oțet de cidru alb / de mere, oțetul infuzat cu ierburi și condimente; este unul dintre cele mai eficiente și răcoritoare produse de curățare universale pentru case. Se pot folosi o varietate de ierburi, cum ar fi frunze de mentă, tulsi, lemongrass sau neem, și condimente precum scorțișoară, cuișoare și ghimbir, adăugate la oțet. Combinația poate ajuta nu numai să creeze un parfum și o aromă semnificație lichidului de curățare, ci vine și cu nenumărate proprietăți antifungice, antivirale, antibacteriene. Poate fi făcut pur și simplu prin înmuierea ierburilor și condimentelor peste noapte, într-un borcan plin cu oțet și apoi strecurarea amestecului pentru a crea propriul dvs. produs de curățare universal. Acesta poate fi folosit ca un produs de curățare a suprafețelor pe metal și ceramică și poate fi utilizat fie prin diluarea acestuia, pentru curățarea regulată, fie nediluat, pe petele dificile. În afară de beneficiile menționate mai sus, este, de asemenea, sigur pe piele și inofensiv în jurul copiilor și sugarilor.

Oțet cu infuzie de lămâie

O altă combinație care a fost utilizată eficient de veacuri de către strămoșii noștri este combinația de lămâie și oțet. Folosind coji de lămâie și alte coji de citrice, cum ar fi portocala sau grapefruit, în oțet, se poate crea un agent de curățare răcoritor și puternic. Deși este ideală pentru toate tipurile de curățare, această combinație este cea mai eficientă pentru curățarea ustensilelor, vaselor din fontă, chiuvetei de bucătărie și chiar a podelelor de toaletă și baie etc. Adăugarea unui vârf de sare pe ustensile cu pete dificile și utilizarea lămâii în oțet infuzat, nu numai că poate curăța ustensilele, ci și ajuta la îndepărtarea mirosului alimentelor.

Cocos

Cocosul a fost unul dintre cele mai utilizate fructe și a fost cunoscut pentru utilizările sale versatile. Înlocuirea exfoliantelor obișnuite cu nucă de cocos este cea mai ușoară și mai eficientă pentru spălare. Pe lângă faptul că este un exfoliant natural, are proprietățile sale antimicrobiene unice și se știe că este sigur pentru utilizare pe suprafețe delicate, precum și pe pete dure.

Enzime Bio

Bio Enzimele sunt un amestec de substanțe organice - cum ar fi deșeurile de bucătărie, realizate cu zahăr natural și drojdie / bacterii naturale. Pentru a face acest lucru, nu aveți nevoie decât de coji de fructe și legume, zahăr sau zahăr brun, apă și un recipient de plastic etanș. Producerea de enzime bio acasă ajută la utilizarea deșeurilor din bucătărie și la transformarea lor într-un puternic produs de curățare natural care poate fi folosit în aproape toate scopurile.

Alternativele naturale de mai sus sunt atât sigure, cât și eficiente, fiind în același timp disponibile și economice. Înlocuirea produselor de curățat cu acestea va ajuta la crearea unui mediu sigur și pozitiv în casă și la birou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel